"Dolar 30 TL Olacak" Dedi Bombayı Patlattı! İşte Selçuk Geçer'den Düşen Dolar Ve Altın İçin Kritik Uyarı

"Dolar 30 TL Olacak" Dedi Bombayı Patlattı! İşte Selçuk Geçer'den Düşen Dolar Ve Altın İçin Kritik Uyarı

Piyasalar üzerine yaptığı yüksek tahminlerle dikkatleri üzerine çeken Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, son günlerde piyasalarda yaşanan hızlı düşüşe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doların iniş çıkışlarını değerlendiren Geçer, dolar kurundaki hareketliliğin nedenini 4 madde ile açıkladı. İşte Selçuk Geçer'den elinde altın ve dolar yatırımı yapanlar için önemli açıklamalar.

Altın ve para piyasasına ilişkin Youtube kanalından analizler yapan ve herkesin dikkatini çeken Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, korkutan açıklamalarda bulundu. 30 Nisan Salı gününe ciddi düşüşe giren altın ve dolar yatırımcıyı tedirgin etmeye başladı. Peki altın ve dolarda bu düşüş devam edecek mi? Altın ve dolar hangi seviyede satılmalı? FED'in faiz kararları piyasayı nasıl etkileyecek? İşte Selçuk Geçer'den bu sorulara ilişkin net cevaplar.

DOLARIN YÜKSELMESİNE NEDEN OLACAK 4 MADDEYİ SAYDI

Özellikle dolara ilişkin yüksek tahminlerde bulunan Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, Nisan ayında düşüşe geçen altın ve bir anda yükseliş trendine geçen dolar hakkında çarpıcı açıklamalar geldi. Geçtiğimiz günlerde de Mayıs ayından sonra ciddi yükselişlerin olacağını belirten Geçer, aynı tahminlerini yineledi.

altin.jpg

PİYASALARDA FIRTINA YAKLAŞIYOR

Piyasalardaki fırtınaya dikkat çeken Geçer, doların Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) alacağı faiz kararlarının da artık etkili olmayacağını vurguladı. Geçer, dolarda yaşanacaklara ilişkin 4 etkiye dikkat çekti. Geçer, Ukrayna krizi, yüksek enflasyon, yabancı yatırımcının gelmemesi ve hükümetin Merkez Bankası üzerindeki baskısının dolar kurunu yukarıya doğru çıkarttığını belirtti. Doların 30 lira seviyelerine yükseleceğini belirten Geçer şunları kaydetti:

''Doların 20 lira olduğunda etkisi büyük olacak ama biz asıl etkiyi dolar 30 lira olduğunda göreceğiz. Çünkü aldığımız nefesten bu haberi kullandığımız telefona kadar aslında dolarla ödeme yapılıyor. Bu ülkede gizli bir şekilde yasal para birimi aslında dolar. Çünkü her şeyimiz dolarla geliyor. Bu nedenle de doların 30 lira olması demek hayatımızın karardığı anlamına gelir."

bddk-002.jpg

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM NE?

3 Mayıs 2022 Salı gününe büyük bir düşüşle başlayan altın ve dolar, yatırımcıyı tedirgin etti. 886 TL ile güne başlayan gram altın 10 gün içerisinde ciddi anlamda düşüş yaşadı. Dolar ise baskılamalara rağmen yükseliş trendine geçerken, 3 Mayıs Salı gününe 14 seviyesinin altını zorlamaya başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN