Elon Musk'tan şaşırtan Türkiye kararı! Tüm ürünlere dev zam geldi

Elon Musk'tan şaşırtan Türkiye kararı! Tüm ürünlere dev zam geldi

Dünyanın en zengin ismi olan Elon Musk yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Twitter ve Tesla'nın sahibi olan Elon Musk'tan Türkiye'ye ilişkin dikkat çeken bir karar geldi. Aldığı karar ile birlikte tüm ürünlere dev zam geldi. İşte detaylar...

Twitter ve Tesla'nın kurucusu ve sahibi olan Elon Musk, yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Türkiye'de de önemli yatırımlara imza atan Elon Musk, bu sefer herkesi ters köşe yaptı. Tesla'yı Türkiye'de satışa sunan Elon Musk, Model Y'nin fiyatına Mayıs ayında ikinci zammı yaptı. Tüm ürünlere dev zam geldi.

hghghg-2023-06-03t115441-541.jpg

ELON MUSK'TAN ÇARPICI TÜRKİYE KARARI

Geçtiğimiz Nisan ayında lansman gerçekleştiren ve Türkiye pazarına giriş yapan Tesla, adan itişli ve standart menzilli Model Y'yi 1 milyon 563 bin TL'den satışa sunmuştu. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi, 17 Mayıs'ta Model Y'nin Türkiye başlangıç fiyatını vergiler dahil 1 milyon 664 bin TL olarak güncellemişti. Pazara giriş yaptıktan sonra teslimat tarihlerini de Ocak 2024 ile Mart 2024 arası olacak şekilde güncellemişti.

hjhjhj-2023-06-03t115418-815.jpg

Döviz kurundaki dalgalanmanın da etkisiyle Tesla, 430 kilometre menzile sahip olan arkadan itişli standart Model Y'nin Türkiye fiyatını ÖTV ve KDV dahil 1 milyon 732 bin 795 TL olarak güncelledi. 533 kilometre menzile sahip çift motorlu dört çeker Model Y Long Range modeli de zamdan nasibini alarak 1 milyon 808 bin 728 TL oldu.

DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİK FİYATLARI VURDU

250 kilometre/saniye azami hız kapasitesine ve 514 kilometre menzile sahip olan en üst seviye Model Y Performance'yi satın almak isteyenler ise 1 milyon 907 bin 193 TL'yi gözden çıkarmaları gerekecek. Tabii bu fiyatların Tesla tarafından belirlenen "tahmini satış fiyatı" olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bugün ön sipariş veren bir kullanıcı aylar sonra aracı teslim aldığı günkü fiyatı neyse onu ödeyecek. Bu arada Full-Self Driving ve Geliştirilmiş Otopilot özelliklerini isteyenler de ekstra 210 bin TL ödemek zorundalar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN