Emekçilerin gözü asgari ücret zammında: Masada iki oran var

Emekçilerin gözü asgari ücret zammında: Masada iki oran var

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi’nin de geçtiğimiz pazar günü gerçekleşmesiyle süreç tamamlandı. Seçimin ardından ilk merak edilen konu temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammı oldu. Masada, asgari ücrete yüzde 30 ve yüzde 35 oranında zam oranı var.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini Türkiye geride bıraktı. Meclis dağılımı ve resmi olmayan kayıtlara göre cumhurbaşkanı belli oldu. Cumhur İttifakı Meclis’teki sandalyenlerin 323’ünü alırken ittifakın adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışı önde bitirdi. Yeni dönemde alınacak ekonomik kararlar, vatandaşların en çok ilgilendiği konu olarak başta geliyor.

Vatandaşın alım gücünü belirleyen etkenlerden asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı gündemde. Takvim netleşmeye başladı

KOMİSYON HAZİRANDA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Sabah gazetesinin haberine göre, yeni kabinenin belli olması sonrası Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümetin çağrısıyla toplanacak. Komisyon 5'er kişilik ekipler şeklide toplamda 15 kişi olacak şekilde işçi, işveren ve hükümetten oluşuyor. Toplamda 3 veya 4 toplantı sonrası yeni rakam belli olacak.

Haziran ayı içerisinde her tarafın bir kez ev sahipliği yapacağı ve her hafta bir toplantı ile bir rakamda uzlaşılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 VE YÜZDE 35 ZAM BEKLENTİSİ

Refah payı ile dikkate alındığında asgari ücret zammı için birinci seçenek olarak yüzde 30 zam formülü ortaya çıktı. Asgari ücrete temmuz ayında yüzde 30 zam yapılması durumunda net ücret 11.058 TL brüt ücret ise 13.010 TL olacak.

Yüzde 35 zam yapılması durumunda ise net ücret 11.475 TL brüt ücret ise 13.500 TL olacak. Bu durumda temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına Ocak 2023 döneminde verilen refah payına benzer bir uygulama söz konusu olacak.

Asgari ücrete geçen yıl temmuz zammı da yaklaşık yüzde 30 civarında olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN