Emekli maaş ödeme tarihleri değişti iddiasına bakanlıktan yanıt! Tahsis numarası 9, 7, 5, 3, 1, 8, 6, 4, 0 olanlar dikkat...

Emekli maaş ödeme tarihleri değişti iddiasına bakanlıktan yanıt! Tahsis numarası 9, 7, 5, 3, 1, 8, 6, 4, 0 olanlar dikkat...

Milyonlarca emeklinin beklediği ödeme tarihleri açıklandı. Kasım ayı ile birlikte emeklilerin maaş ödemeleri merak konusu olurken beklenen haber sonunda geldi. SSK'lılar ve Bağ-KUR'lu emekliler için belirlenen maaş ödeme tarihlerini açıkladı. Maaşlarınızı çekmeden hemen kontrol edin. Tahsis numarası 9, 7, 5, 3, 1, 8, 6, 4, 2, 0 olanlar dikkat! Maaş tarihleri değişti iddiasına bakanlık yanıt verdi. Emekliler yine tahsis numaralarına göre eski günlerinde maaşlarını alabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilerin aylık ödeme tarihlerinin değişmediğini açıkladı. Emekliler maaşlarını önceki aylardaki gibi aynı günlerde almaya devam edecek.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında yer alan "emeklilerin maaş tarihlerinin değiştiği" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan emekli aylığı alan vatandaşlarımız, daha önceki aylarda olduğu gibi aynı günlerde aylıklarını almaya devam edecektir. Bu nedenle haber başlığındaki maaş günlerinin değiştiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır."

Ayrıca, Bakanlık tarafından "maden işçileri, öğretmenler, havacılık sektörü çalışanları ile kamu ve sağlık çalışanlarına erken emeklilik hakkının verildiği" şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

Açıklamada, fiili hizmet süresi zammı kapsamını belirleyen kanunun 40'ıncı maddesinde herhangi bir yeni yasal düzenleme veya değişiklik yapılmadığı vurgulandı.

Sonuç olarak, emeklilerin maaş ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak ve aylık ödemeler, önceki aylardaki gibi devam edecektir.

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın belirlediği Kasım ayı emekli maaşı ödeme takvimi

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

gfgf-2023-11-07t095307-138.jpg

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

  • Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

5.000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

5.000 TL emekli ikramiyesi ödemelerine ilişkin gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan 'Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor ifadelerini kullandı.

hghg-2023-11-07t095328-646.jpg

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

5.000 TL emekli ikramiyesi ödemeleri çalışan SSK ve Bağ-Kur emeklileri dışında tüm emekliler alabilecek. EYT kapsamında emekli olan ve çalışmayan emekliler de 5.000 TL emekli ikramiyesinden yararlanabilecek. Emekli ikramiyesinden ayrıca Dul ve Yetim Aylığı alanlara pay sahipliği oranında ödenecek. Sürekli İş göremezlik geliri alan kişilerde iş göremezlik oranları çerçevesinde ikramiye alabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN