Emekli maaşı zam oranları netleşti! Yeni formüller masada: 10.875 TL olacak!

Emekli maaşı zam oranları netleşti! Yeni formüller masada: 10.875 TL olacak!

Gözler Temmuz ayına çevrilirken emekli ve memurları sevindirecek açıklamalarda peş peşe geldi. Enflasyon oranında yapılacak olan yeni zam oranları belli oldu. Emekli zammında yeni formüller açıklandı. İşte emekli maaş formülleri…

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği emekli maaş ve ikramiyeleri için nefesten tutuldu. Gözler Temmuz ayına çevrilirken enflasyon oranında yapılacak olan zam tutarları da netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarında ve ikramiyelerde artış yapılacağını belirtirken vatandaşlar da ne kadar zam yapılacağını araştırmaya başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklara kademeli olarak zam yapılacağı duyuruldu. İşte emekli maaş formülleri…


TEMMUZ ZAMLARINDA SON AÇIKLAMA

Emekli ve memur maaşlarına her yıl Temmuz ayında yapılan zamlar için açıklamalarda yakından takip ediliyor. Masadaki formüller kapsamında 10.000 ile 15.000 TL arasında aylık alanlara %45, 15.000 ile 20.000 TL arasında aylık alanlara %40, bu tutarın üzerinde emekli maaşı olanlara ise %35 zam yapılacak aktarıldı. Bu kapsamda 10.000 TL maaş alan bir emekli %45 zam alması durumunda 4.500 TL ek ödeme almış olacak. Temmuz ayında alacağı maaş tutarı ise 14.500 TL olarak görülecek.

para-paraa.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU


Yapılan açıklamalar yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkındaki detayları paylaştı. Memur maaşlarına en düşük 12.000 TL olacağı açıklanırken Başkan Erdoğan "Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşını yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak." ifadelerini dile getirdi.
para-verilmesi.jpg

NE KADAR ZAM YAPILACAK?


Enflasyon ve refah payı kapsamında yapılacak olan seyyanen artışlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. Tüm bunların yanı sıra TÜİK tarafından açıklanacak olan Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları ile birlikte maaş tutarları da yavaş yavaş netleşmiş olacak. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının Pazartesi günü açıklanması beklenirken Haziran ayının da açıklanması ile birlikte maaşlarında netlik kazanacağı vurgulandı.

para-eyt.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM YAPILDI

Vatandaşların gündeminde yer alan emekli maaş ödemeleri hakkında açıklamalarda peş peşe geliyor. En düşük emekli maaşında %36 artış yapılırken güncel Maaşlar da 7.500 TL'ye yükseldi. Bunun yanı sıra aylık alan milyonlarca emeklinin maaşına refah Payı eklendiği de duyuruldu. SSK ve Bağ-Kur kapsamında yer alan emeklilerin taban maaşlarına ise aylık kademeli olarak artış yapılmaktadır.

para-eyt.jpg

Konu ile ilgili olarak emekli zammına 7.500-10.000, 10.000-15.000, 15.000 - 20.000 ve 20.000 üzerinde kademeli olarak memur ve emekli maaşlarına zam yapılacak aktarıldı. Refah payı ve seyyanen artışların yapılması ile birlikte maaşlar da yeniden düzenlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN