Emekli maaşlarına sihirli dokunuş! En düşük emekli maaşı değişiyor: Bir tıkla gelecekteki maaşını öğren!

Emekli maaşlarına sihirli dokunuş! En düşük emekli maaşı değişiyor: Bir tıkla gelecekteki maaşını öğren!

Emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilirken gelen son bilgi heyecana boğdu. Emekli maaşlarına beklenen zam geliyor! 2000 yıl öncesi ve 2000 yılı sonrasında emekliler için maaş farkı kapanacak. Kulislerde dolaşan bilgiye göre, bazı emeklilerin maaşına 1.300 TL'lik bir zam artışı olacak. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam geliyor? İşte detaylar haberimizde...

Son dakika haberleri... Emekliye bir zam daha geliyor! İntibak yasası ile birlikte emekli maaşlarında son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. Temmuz ayında ikinci zammı bekleyen SSK ve bağ-kur emeklilerinin yanı sıra o kişilerin maaşına da zam geliyor. 1.300 TL'lik artış yaşanacak. Sende hemen tıkla ve güncel maaşını öğren. Peki 2023 emekli maaşları ne kadar oldu? Emekli maaşlarına zam mı geliyor? En düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELİYOR! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN TL OLACAK

İntibak yasası ile son dakika gelişmeleri peş peşe gelmekte. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, İntibak düzenlemesi Bayram ikramiyesindeki artışıyla alakalı taleplerinin olduğunu ifade etti. Paylaşılan bilgilere göre emekli maaşlarına yüzde 23 zam yapılacak. Yapılan zamla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin TL olacak.

ghghhg-5.jpg

YÜZDE 30 ZAM GELMİŞTİ

İntibak yasasında yaşanan son gelişmeleri aktaran Ergün, emekli aylıklarına yüzde 30 zam yapıldığının ve en düşük emekli aylığının 6.500 lira olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Ergün, "Emeklilerin biraz daha rahat etmesini sağlamak istiyoruz. EYT düzenlemesi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisine İntibak yasasında gelmesini talep ediyoruz. 2000 yılından sonra emekli olanlar bu sayede rahat bir nefes alacaktır." dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI YATTI MI?

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları erken ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre SSK'lıların 17-26 Şubat tarihinde alacakları aylıkları 14-15-16 Şubat 2023 tarihinde, Bağ-Kurluların 25-28 Şubat tarihinde alacakları maaşları 16-17 Şubat tarihinde ödenecek.

hjjhjh-7.jpg

GÜNCEL EMEKLİ MAAŞI TARİHLERİ

SSK aylıklarından;

  • 17-18-19-20 Şubat 2023 tarihinde ödenecek olanlar 14 Şubat'ta
  • 21-22-23-24 Şubat 2023 tarihinde ödenecek olanlar 15 Şubat'ta
  • 25-26 Şubat 2023 tarihinde ödenecek olanlar 16 Şubat'ta

Bağ-Kur aylıklarında;

  • 25-26 Şubat 2023 tarihinde ödenecek olanlar 16 Şubat'ta
  • 27-28 Şubat 2023 tarihinde ödenecek olanlar 17 Şubat'ta maaşlarını alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN