Emekli promosyonu alacaklara uzmanlardan önemli uyarı! Milyonları ilgilendiriyor: İmza atarken o detaya dikkat!

Emekli promosyonu alacaklara uzmanlardan önemli uyarı! Milyonları ilgilendiriyor: İmza atarken o detaya dikkat!

Geçtiğimiz ay emekli maaşlarına gelen zamları ardından milyonlarca emekli bankaların açıklayacağı promosyon miktarlarını beklemeye başlamıştı. Promosyon alacak vatandaşlara ise bu kez uzmanlardan bir uyarı geldi. Emeklilerin imza atarken o detaya dikkat etmeleri istendi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milyonlarca emekli dört gözle emekli maaşlarına ne kadar zam geleceğini beklerken geçtiğimiz ay maaşlara yüzde 49,25 zam yapıldı. Bu zamla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak güncellendi. Emekli maaşlarının netlik kazanmasından sonra bankalar da promosyon kampanyaları için harekete geçti. Emekliler ise hangi bankayı tercih edeceklerini düşünürken uzmanlarda önemli bir açıklama geldi. Uzmanlar, emeklilerin banka seçerken çok dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı.

p-3.jpg

PROMOSYON SÖZLEŞMELERİNE İMZA ATARKEN DİKKAT

TRT Haber’e bankaların promosyon kampanyaları ile alakalı bilgiler veren Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, emeklilerin banka seçerken çok dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizerek, "Yüzde 49,25'lik oran yani emekli maaşlarına yapılan bu zam emekli maaş promosyonuna yansımadı. Çünkü emekli sayısının artışıyla beraber bankalar bu zam oranını promosyonlarına yansıtmadılar. Devlet bankalarımız emeklimize 5 bin liraya varan promosyonlar veriyor. Bazı özel bankalar da 7 bin 500'den başlıyor, 8 bin 500 hoş geldin promosyonları, 10 bin hoş geldin promosyonu veren bankalar var” dedi.

p-2.jpg

Bankaların yüksek promosyon için bazı kampanyaları zorunlu kıldığını ifade eden uzman isim, “10 bin liralık bir promosyon, o ilave 5 bin liralar kredi kartı kullanımı, ek hesap kullanımı, kredi kullanımı gibi şartnamelerle emeklimize verilen taahhüt edilen rakamlar olacak 15 bin lira için giderken. Bankaların bu zorunlu ürünlerini kullanmak zorunda kalacaklar. O yüzden bu promosyonlarla ilgili imza atarken bu detaylara dikkat etsinler” uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN