Emekli zammı asgari ücreti tetikledi! Asgari ücrete ara zamda o ay işaret edildi: Canlı yayında açıklandı

Emekli zammı asgari ücreti tetikledi! Asgari ücrete ara zamda o ay işaret edildi: Canlı yayında açıklandı

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi ile birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseldi. Gelen zam haberi sonrası gözler asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusunu araştırırken beklenen haber geldi. Asgari ücrete büyük zam geliyor! Uzmanlar o tarihi işaret etti. Peki asgari ücrete ne kadar zam geliyor? Asgari ücrete ara zam mı geliyor? İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşlarına gelecek olan zam oranı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Gelen haber sonrası gözler asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusunu araştırırken beklenen haber geldi. Canlı yayında açıkladılar! Asgari ücrete büyük zam geliyor! O tarihte çalışanlar bayram edecek. İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları...

EMEKLİ MAAŞINDAN SONRA SIRA ASGARİ ÜCRETTE

Emekli maaşlarına gelen zamlar sonrası gözler asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret artacak mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselttiğini duyurmuştu. Peki asgari ücrete ek zam geliyor mu? Merak edilen soruya canlı yayında cevapladılar!

hghggh-26.jpg

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

CNN Türk ekranlarına konuk olan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten, "Asgari ücrette de artış olur mu?" sorusuna dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Ökten, zam sinyali vererek "Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

hghghg-56.jpg

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu söylemişti. Bakan Bilgin, "Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuşmuştu.

gfgfgf-2023-03-24t140510-986.jpg

2023 ASGARİ ÜCRET NET VE BRÜT

2023 yılında uygulanacak asgari ücret brüt 10 bin 8 TL, net olarak da 8 bin 506 TL oldu. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, verilen ücrette işçi başına 250 TL devlet desteği verilecek. 2022 Temmuz ayına göre asgari ücret yüzde 54,66 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN