Emekli zammında tüm hesaplar bozuldu! En düşük maaş öyle bir seviyeye geliyor ki... İşte yeni formül

Emekli zammında tüm hesaplar bozuldu! En düşük maaş öyle bir seviyeye geliyor ki... İşte yeni formül

Milyonlarca emeklinin maaşlarına beklediği zam kararıyla ilgili hesaplar sil baştan değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünün ardından gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken emeklilerin alacağı en düşük zam belli oldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, milyonlarca kişiyi uyardı. İşte detaylar haberimizde...

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş gelişme! Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli maaşı zammıyla ilgili hesaplamalar değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşı zam açıklamalarının ardından gözler Meclis'e çevrilirken en düşük emekli maaşı belli oldu. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli zammında tüm hesaplar bozuldu! En düşük maaş öyle bir seviyeye geliyor ki... Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, milyonlarca emekliye müjdeyi verdi. İşte emekli maaşı zammında yeni formül ve en düşük emekli maaşı...

EMEKLİ ZAMMINDA TÜM HESAPLAR DEĞİŞTİ

Emekli maaşı zam takvimi belli oldu. 7 bin 500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı gelen zamlarla artacak. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Meclis’in açılacağı 1 Ekim öncesi emekli maaşı zammı düzenlemesi için çalışmaların başladığını söylemişti. Yapılan açıklamalar sonrası gelecek olan zam formülleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan ilk açıklama geldi.

ghhghg-2023-09-28t124622-564.jpg

Emekli maaşlarına yapılacak olan zamlarla ilgili bilgiler aktaran Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak." dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU!

'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Kulislerden gelen rakamlar neler?' soruları merak konusu olurken Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi. "Yasal düzenleme olarak hızlıca çıkarılıyor ve emeklilerin maaş gününe yetiştiriliyor" diyen Erdem, "O yüzden de bir Meclis aşaması bunda kesinlikle olması lazım. Çalışma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı bürokratları zaten teknik çalışmayı bir süredir devam ettiriyorlardı. Bakanlar düzeyinde de bir toplantı olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Seyyanen zam, oransal ilave refah payı ya da taban maaş düzenlemelerinden birinin seçilerek Meclis'e getirileceğini belirten Erdem, şunları söyledi:

"Ama onun yürürlük tarihi de yine yasanın içinde yer alacak. Acaba Ocak ayından sonra mı olur daha önce mi olur onu da göreceğiz. Çünkü yapılan açıklamalar yıl sonuna kadar bu iş bitecek diye. Spesifik bir konu herkes için farklı hesap var. Bir bütçe çalışması yapılmak zorunda. Ama burada emeklilerin alım gücünü artırıcı özellikle de düşük maaş alanları yani 7.500 TL'lik taban maaşın altında alanları toparlayacak onların alım güçlerini artıracak bir çalışmayı göreceğiz. Daha sonra da enflasyon açıklanacak 3 ocak tarihinde. Ona göre de emekliler rutin zamlarını alacaklar. Orada da bir refah payı geleceğini az çok tahmin ediyoruz. Zam oranının yüzde 50'lileri bulacağı söylendi. Dolayısıyla emeklilerin dar gelirlilerin ve memurların gelirlerini artırıcı bir çalışma yürüyor."

hhggh-11.jpg

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal ise Hazine Bakanı Şimşek’in açıklamalarını anımsatarak, “Bunun üzerinden baktığımızda gerek memur maaşları, asgari ücret, emekli maaşları bütün bu maaşların belirlenmesindeki yöntem bu şekilde olacak. Şu an itibariyle görünen bu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN