Emekliler çifte zamla bayram etti! O tarihi bekleyenler toptan para alacak: İşte merak edilen ödeme takvimi!

Emekliler çifte zamla bayram etti! O tarihi bekleyenler toptan para alacak: İşte merak edilen ödeme takvimi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile duyurulan emekli maaş zammı bütün emeklilerin yüzünü güldürdü. En düşük emekli maaşında %36'nın üzerinde artış yapılırken 5500 TL'den 7500 TL'ye yükseltildi. Zamlı maaş ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte emekli maaş ödeme takvimi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile milyonlarca emeklinin yüzü güldü. En düşük emekli maaşında %36'nın üzerinde artış yapılırken 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarılmasına karar verildi. AK Parti tarafından yapılan düzenlemenin önümüzdeki hafta mecliste yer alması beklenirken ödemelerin de ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 2023 ocak emekli zammı öncesinde 3.500 TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı yasal düzenleme ile birlikte yüzde 114'ün üzerinde zam aldı. Emekli maaş zamlarından EYT'liler de yararlanabilecek. Bu kapsamda emeklilerin 2.000 TL üzerinde bayram ikramiyesi alması bekleniyor. İşte emekli maaş ödeme takvimi…

EMEKLİ MAAŞI 7500 TL'YE YÜKSELDİ

Sabah’ta yer alan açıklamalar doğrultusunda emeklilere zam müjdesi Başkan Erdoğan'dan geldi. En düşük emekli aylığını 7.500 TL yükseltme kararı aldık sözleri ile açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

para-paraa.jpg

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7500 TL yükseltilmesi, geçici işçilere kadro verilmesi ve emeklilere bayram ikramiyesi tutarlarının 2.000 TL yükseltilmesini içeren 18 maddelik Kanun teklifinin TBMM başkanlığına sunulduğunu duyurdu. Elitaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşının 7.500 TL olduğu açıklamalarına atıfta bulunarak “Bu düzenlemeden hem Bağ-Kur, hem SSK’lılar, hem de bu sene emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olmasını planladığımız 2 milyon 250 bin vatandaşımız faydalanacak.” sözlerine dile getirdi.

EYT düzenlemesi kapsamında vatandaşların yoğunlukla 5.500 TL emekli maaşı alacaklarını dile getiren Elitaş, onların da emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseleceğini duyurdu. Yapılan yeni düzenleme kapsamında 11 milyona yakın vatandaşın yeni tutarlardan yararlanabileceğini dile getiren Elitaş, 6 milyona yakın vatandaşın 2.000 TL'ye yakın yapılan artıştan yararlanabileceğinin altını çizdi. Mustafa Elitaş, 7500 TL altında maaş alan herkesin 7.500 TL ödeme olacağını vurguladı.
paralar-2.jpg
7.500 TL altında maaş alan kişilerin maaşlarına yapılan zamlara diğer emekliler tepki gösterirken yeni bir düzenleme olup olmadığı da merak konusu oldu. Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Mustafa Elitaş, 7500 TL üzerinde emekli maaş alanlara yeni bir düzenleme olup olmadığı konusuna açıklık getirdi. Elitaş,“Hayır. 5 bin 500 TL iken de aynı durum vardı. 3 bin 500 TL iken de aynı durum vardı. O zaman niye tepki göstermediler” dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?


İkinci bir basın toplantısı gündemde yer alırken Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapıldığını belirtti. Ramazan Bayramı'nda emeklilere ödenen ikramiyelerin 2.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin de bu yasa teklifi ile duyurulacağı aktarıldı.

para-verilmesi.jpg

ZAMLI ÖDEMELER NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri T.C kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 17'si ile 28'i arasında maaşları hesaplarında görüyor. Emekli zamları sonrasında maaşların Nisan ayında hesaplara yatması beklenirken Ramazan Bayramı öncesinde erken ödeme yapılması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Ödemelerin erken bir tarihe çekilmemesi durumunda SSK'lılar 17-26 Nisan tarihleri arasında ödeme alacak. Bağ-Kurlular ise 25-28 Nisan tarihlerinde maaşlarını hesaplarında görecek.

emekli-para.jpg

SSK EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödeme alacak.


para.jpg

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

  • Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde
  • Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26'sında,
  • Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde ödeme alacak.

Hafta sonuna denk gelen ödemeler ise Pazartesi günü hesaplarda olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN