Emekliler dikkat: 10 gün içinde belge sunmayanlara ödeme yok! SGK'dan emeklilere uyarı

Emekliler dikkat: 10 gün içinde belge sunmayanlara ödeme yok! SGK'dan emeklilere uyarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin maaş ödeme gününden 10 gün önce gerekli belgeyi sunmamaları durumunda ödeme alamayacaklarını açıkladı. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere bankalardan promosyon ödemesi alabilmeleri için beyanname vermelerinin zorunlu hale geldiğini duyurdu. Yeni uygulama kapsamında beyanname vermeyen emeklilere promosyon ödemesi yapılmayacak.

24saat'te yer alan habere göre, kamu bankaları tarafından emeklilere sunulan promosyon ödemeleri artırıldı. Bu düzenleme Türkiye genelinde 12,7 milyon emekliyi kapsıyor ve ödemeler bankalar aracılığıyla yapılacak.

KAMU BANKALARINDAN ANINDA 5 BİN TL PROMOSYON

3,3 milyon emeklinin ise kamu bankalarına başvurmaları halinde 5 bin TL tutarında promosyon alabileceği belirtildi. Promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emekliler ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekecek.

SGK, belirlenen promosyon tutarlarının asgari olduğunu ve bankaların kendi politikalarına göre bu miktarları artırabileceğini vurguladı. Diğer bankalarla ilgili gelişmelerin ise ilerleyen günlerde paylaşılacağı ifade edildi.

PROMOSYONLAR OTOMATİK GÜNCELLENMEYECEK

Ayrıca, kamu bankalarından maaş alan emeklilerin promosyonlarının otomatik olarak güncellenmeyeceği belirtildi. Zamlı promosyonlardan yararlanmak isteyen emeklilerin banka şubelerine gitmeleri gerektiği kaydedildi.

Banka değiştirmeyi planlayan emeklilerin, bu işlemi e-Devlet üzerinden sözleşme bitiminde gerçekleştirebileceği ve yeni bankalarını maaş ödemesinden 10 gün önce seçmeleri gerektiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN