Emekliler oraya bile kabul edilmeyecek! Ünlü SGK uzmanından emeklileri kahreden haber

Son dakika haberi... Emekli maaşı zammıyla ilgili flaş gelişme! 1 Ekim'de açılan Meclis ile birlikte gözler emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Özellikle Eylül ayı enflasyonun yüzde 63'lere kadar çıkması maaşlarda ek zam beklentisine neden olurken vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan kötü haber geldi. Milyonlarca emekli bu haberler kahrolacak! Oraya bile kabul edilmeyecekler.

Milyonlarca emeklinin merakla takip ettiği emekli maaşı zamlarıyla ilgili kulislerden bilgiler gelmeye devam ediyor. 1 Ekim'de açılan Meclis ile birlikte gözler emekli maaşı düzenlemesine çevrildi. Eylül ayında enflasyon rakamlarının yüzde 60'ları aşarak 2023 yılının zirvesini görmesi emekli maaşlarına zam beklentisine neden olmuş durumda. Vatandaşlar 'En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan kötü haber geldi. Milyonlarca emekli bu haberle yıkılacak! Emekliler oraya bile kabul edilmeyecek. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

SGK UZMANINDAN EMEKLİLERİ KAHREDEN HABER

Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan veriler sonrası emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarı merak konusu oldu. 'Bu emekli aylıklarıyla emeklileri huzur evleri dahi kabul etmiyor' diyen SGK Uzmanı Özgür Erdursun kötü haberi duyurdu. Emekli maaşı zammı ile ilgili önemli bilgiler veren Erdursun şunları söyledi:

"TÜİK Eylül ayı enflasyonunu yüzde %4.75 olarak açıkladı. TÜİK OVP’de hedeflenen %65’i tutturacak! Memura, memur emeklilerine %47, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %38 zam (enflasyon farkı) çıkacak, seçim öncesinde %50’ye tamamlanacak!

jhhjhj-88.jpg

EMEKLİLER ORAYA BİLE KABUL EDİLMEYECEK!

1 Temmuz’da emekliye yapılan %25 oranında zam! TÜİK verilerine göre 3 ayda eridi! 3 aylık enflasyon %25.10! Ekim ayında emekli aylıklarına seyyanen artış olması gerekiyor. Bu emekli aylıklarıyla emeklileri huzur evleri dahi kabul etmiyor!"

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram, şunları söyledi; Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır.

jhhjhj-87.jpg

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Emeklilere de yüzde 50 artış olacağı kanaatindeyim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN