Emekliler zamma doydu! Şimdi sıra asgari ücretlilerde: Ankara kulislerinden sızan o rakam ortalığı karıştırdı!

Emekliler zamma doydu! Şimdi sıra asgari ücretlilerde: Ankara kulislerinden sızan o rakam ortalığı karıştırdı!

Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor! Seçim öncesi asgari ücrete zam yapılacağı iddiası git gide güçleniyor. Emekli zammının ardından yakın dönemde asgari ücret hakkında da somut bir iddia ortaya atılmışken konu hakkında bakanlığın net bir açıklama yapmaması iddiaları güçlendiriyor. İşte ayrıntılar...

En düşük emekli maaşına zam yapılarak 5500 Tl'den 7500 TL'ye çıkarılması sonrası Ankara kulislerinde 14 Mayıs seçimlerinden önce asgari ücrete de zam yapılacağı konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücrete ara zam gelmeyeceği yönünde bir açıklama yapıldığı haberinin bakanlık tarafından yalanlanması sonrası ara zam ihtimali daha da güçlenmiş oldu.

EMEKLİ AYLIKLARINA GELEN ARA ZAM ASGARİ ÜCRETE DE GELİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla en düşük emekli aylığı 7500 TL'ye yükselmiş oldu. Ardından Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyelere yüzde 82 zam yapılarak 1100 TL'den 2000 TL'ye çıkarıldı. Bu gelişmeler seçim propagandası olarak değerlendirilirken "Bir yeni zam haberi de asgari ücrete gelir mi?" sorusu merak uyandırmaya başladı.

SEÇİM ÖNCESİ ZAM YOLDA İDDİASI


Emekli aylıklarına ve bayram ikramiyelerine yapılan iyileştirmeler sonrası Ankara kulislerinde 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler öncesinde asgari ücrete de zam yapılacağı iddiası güçlü bir şekilde telaffuz edilir oldu.

BAKANLIK YALANLADI, İDDİALAR GÜÇLENDİ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" şeklinde bir açıklama yaptığına dair yayınlanan haber dakikalar içinde bakanlıktan yapılan yazılı bir açıklamayla yalanlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada "Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verilmişti.

Bakanlığın bu açıklaması "Öyleyse asgari ücrete de zam yapılabilir" fikrini güçlendirdi.

TEMMUZ ZAMMI ERKENE ALINACAK MI?

Asgari ücrete normalde temmuz ayında yapılması gereken zammın seçim dolayısıylaerkene alınması gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son asgari ücret açıklamasında "Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" şeklindeki sözleri de bu iddialara dayanak gösteriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN