Emeklilere bakan Şimşek'ten yüzde 114 zam müjdesi! 16 milyon emekliyle ilgili ilk kez konuştu

Emeklilere bakan Şimşek'ten yüzde 114 zam müjdesi! 16 milyon emekliyle ilgili ilk kez konuştu

Son dakika gelişmelerine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, sosyal medya hesapları üzerinden bu konuda bir değerlendirme paylaştı. Açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yapılan iyileştirmeler hakkında bilgi verildi. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarındaki önemli iyileştirmeleri duyurdu. 2023 yılında 15,9 milyon emekli ve 4,9 milyon kamu çalışanını etkileyen bu iyileştirmelerin yapıldığını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit verilmeyeceğini vurguladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜZDE 114,3 ORANINDA ARTTIRILDI

fgd.jpg

Bakan Şimşek, vergi zamlarına yönelik eleştirilere de Twitter üzerinden yanıt verdi. Mali disiplini sağlamak ve kamu maliyesi göstergelerini düzeltmek için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Ayrıca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, aylık ve ücretlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıldığını belirtti. En düşük memur maaşını yüzde 141,8, en düşük emekli aylığını ise yüzde 114,3 oranında artırdıklarını ifade etti.

Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alacaklarını, mali disiplini yeniden tesis edeceklerini ve Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesine destek vereceklerini vurguladı. Ayrıca, cari açığı azaltacak adımlar atarak ülkenin risk primini düşüreceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN