Emeklilere bayram gelmeden çifte zam! Bakan Bilgin resmen duyurdu: Emeklilerin cepleri dolup taşacak

Emeklilere bayram gelmeden çifte zam! Bakan Bilgin resmen duyurdu: Emeklilerin cepleri dolup taşacak

Son dakika haberi... 2023 yılı itibari ile emekli maaşlarına zam gelmiş ancak bu zamlar enflasyon karşısında erimişti. Milyonlarca kişi emekli maaşlarına gelecek olan zamma odaklanırken beklenen haber geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca emekliye müjdeli haberi duyurdu. Bayram gelmeden çifte zam alacaklar! Peki emekli maaşlarına ne kadar zam geliyor? İşte detaylar...

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerine çevrilmiş durumda. Emekli bayram ikramiyelerinde zam beklenirken beklenen haber geldi. TÜED Başkanı Kazım Ergün ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, müjdeli haberi duyurdu. Emekliler bayramda paraya para demeyecek! Bakan Bilgin son dakika olarak duyurdu. O tarihte zamlı maaşlar alacaklar. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam geliyor? 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte son dakika emekli maaşı haberinin detayları...

jjhhj-1.jpg

Ramazan ayı geldi çattı. Emeklilerin gözü ise bayram ikramiyesinde. Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceğini araştırırken bugün sürpriz bir görüşme gerçekleştirildi. Saat 12.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bir araya geldi. Görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, milyonlarca emekliye müjdeyi verdi.

SON DAKİKA: BAKAN BİLGİN DUYURDU! EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELİYOR

Görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Bilgin, emekli maaşının yetersiz olduğunu ve bu konuda görüşmelerin olacağını belirterek şunları söyledi:

"5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım. Bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirecektir. Bütün emeklilerin hayatında bu çalışma bir rahatlama sağlayacaktır."

jkkjkj-6.jpg

Bakan Bilgin ayrıca en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başlıyor. Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 1 hafta öncesinden hesaplara yatması bekleniyor.

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

2018'den bu yana emeklilerin aldığı bayram ikramiyesi, EYT kapsamında emekli olacaklara da ödenecek.

hjjjh-1.jpg

RAMAZAN BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR 2023?

2022 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyeleri 1100 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. Bayram ikramiyelerinde yeni bir güncelleme henüz yapılmadı. Buna göre; 2023 yılında da bayram ikramiyeleri 1100 TL olarak bayram öncesinde hesaplara yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN