Emeklilere büyük müjde! O tarihte çifte maaş alacaklar: Emekli ikramiyelerine dev zam geliyor

Emeklilere büyük müjde! O tarihte çifte maaş alacaklar: Emekli ikramiyelerine dev zam geliyor

2023 yılı itibari ile asgari ücret, memur maaşları ve emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Ancak gelen zamlar enflasyon karşısında su gibi erirken vatandaşlar 'Ek zam gelecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen haber ise geldi. 1.100 lira olan emekli bayram ikramiyelerine okkalı zam geliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, müjdeli haberi duyurdu. Milyonlarca emekli o tarihte çifte maaş alacak! İşte detaylar...

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrilmiş durumda. 2023 yılının başında emekli maaşlarına zam gelmiş ancak zamlar enflasyon karşısında erimişti. Yaşanan gelişmeler sonrası milyonlarca kişi 'Emekli maaşlarına zam gelecek mi? Emekli ikramiyelerine zam mı geliyor?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi. Emekliler bu haberle bayram edecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, güzel haberi verdi. Emekli ikramiyelerine okkalı zam geliyor. İşte 2023 güncel emekli ikramiyeleri...

EMEKLİLERE BÜYÜK MÜJDE! OKKALI ZAM GELİYOR

Türkiye'de artan enflasyon karşısında maaşlar erimiş durumda. Herkesin gözü ikinci zamlarda ancak şuan için bir haber gelmedi. Emekliler ise bu habere bayram edecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere müjdeyi verdi. Emekli ikramiyelerinde okkalı bir zam beklediklerini belirten Ergün, şu ifadeleri kullandı:

"Derneğimizin Araştırma Merkezinin yaptığı çalışmaya göre, 2018 yılında 2 bin 20 lira olan asgari ücretin yarısına gelen bayram ikramiyesi günümüzde 8 bin 506 lira olan asgari ücretin yüzde 12,93'üne denk geliyor. Görüleceği gibi asgari ücret üzerinden kıyaslama yaparsak, 2018'deki oranı dikkate aldığımızda 8 bin 506 liranın yarısı bayram ikramiyesi olarak belirlenseydi bugünkü tutar 4 bin 253 lira olacaktı."

gfgfgfgf-79.jpg

O TARİHTE ÇİFTE MAAŞ ALACAKLAR

Emekli ikramiyelerinin en az 5 bin 500 lira olması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, şunları söyledi:

"Tüm emekli aylıkları yıllar içerisinde enflasyon oranında arttı. En düşük emekli aylıkları da buna bağlı olarak bir şekilde düzenlendi. Bu artışlara rağmen, bayram ikramiyeleri 2021'deki yüzde 10'luk artış dışında yerinde saydı. 2018'de 1000 lirayla yaklaşık üç çeyrek altın alınırken, bugün 1100 liraya bir gram altın dahi alınamıyor. Sosyal devlet açısından bakılarak en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liranın bütün emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilmesini istiyoruz."

hghgghgh-9.jpg

2023 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Daha önceki yıllarda emekli bayram ikramiyeleri bayrama bir hafta kala yatırılmıştı. Emekli ikramiyelerinin nisan ayının 2'nci haftasında hesaplara geçmesi bekleniyor.

gfgffg-7.jpg

EYT'LİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik başvurusu kabul edilen EYT'liler, 1100 lira bayram ikramiyesinden de yararlanabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN