Emeklilere desteğin arkası kesilmiyor! En az 10.000 TL olacak: Peş peşe açıklamalar geldi

Emeklilere desteğin arkası kesilmiyor! En az 10.000 TL olacak: Peş peşe açıklamalar geldi

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde peş peşe flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından gözler EYT maaşlarına çevrildi. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte hükümetten açıklamalar gelirken gelen son dakika bilgisi milyonlarca EYT'liyi sevince boğacak. En az 10.000 TL alacaklar!

Mart ayında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde flaş gelişmeler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu açıklamasının ardından gözler EYT maaşlarına çevrildi. Seçimlerin yaklaşmasıyla hükümetten yeni adımlar gelmeye devam ediyor. En az 10.000 TL olacak! Peş peşe açıkladılar. Peki EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? 2023 EYT maaşları ne kadar? EYT kimleri kapsıyor? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI...

Enflasyonun artması sonucu geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden emekliler maaşlara zam istediklerini her fırsatta dile getiriyorlardı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseldiği belirtilerek bu zam sadece en düşük emekli maaşına yapılınca milyonlarca emekli vatandaş isyan ettiği vurgulandı.

hghghh-2.jpg

EN AZ 10 BİN TL OLACAK

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından gözler EYT maaşlarına çevrildi. Gelen zammın EYT maaşlarına eklenip eklenmeyeceği merak konusu olurken beklenen haber geldi. Bu durumda emekli maaşları 10 bin lira altında olmayacak. Bu konuda çalışmaların başladığı ve ilerleyen günlerde paylaşılacağı ifade edildi.

hjjhhj-26.jpg

EYT MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren aylıklar ödeniyor. Başvuru tarihi maaş alma zamanını etkiliyor.

SSK ve BAĞ-KUR'luların nisan ayında aylık alabilmeleri için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

ghhghh-1.jpg

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı:

"EYT'li vatandaşlarımızın çoğu başvurularını tamamladı bir kısmı maalesef son günlere bıraktı. Biz hep uyarılarda bulunmuştuk. Eğer bu ay sonu itibarıyla emeklilik başvurusunda bulunurlarsa nisan başı itibarıyla emekli maaşı almaya hak edecekler.

EYT MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu. Erdoğan "5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin lira artırıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN