Emeklilere prime göre zam! Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama: Bakan Bilgin resmen duyurdu

Emeklilere prime göre zam! Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama: Bakan Bilgin resmen duyurdu

Emekli maaşlarına ilişkin olarak konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılacak zamla ilgili olarak prime göre maaşlara zam yapacaklarını duyurdu. Bakan Bilgin'in bu açıklamasının ardından milyonlarca emekliyi büyük bir heyecan kapladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk'te katıldığı canlı yayın programında milyonlarca emeklinin merakla belediği temmuz ayı zammıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

"Emekli maaşları yasal prosedüre göre temmuz ayında düzenlenmektedir. 7 bin 500 lira olarak belirlediğimiz bir sıra vardı ve haklı bir şekilde yoğun talep geldi. Bu rakamı belirlediğimizde yaklaşık 9,5 milyon kişi bundan faydalandı. Emekli olan kişi sayımız ise yaklaşık 15 milyon.

Ancak prim ödemelerini yeterince tamamlayamayan kişiler de bulunmaktadır. Bu konuda da yoğun talepler alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda bu kişilerle ilgili düzenlemeler yapacağımızı belirtti.

Temmuz ayında tüm bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödedikleri prim dikkate alınarak kademeli bir şekilde artış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN