Emeklilere temmuz ayında zam müjdesi! Taban maaş 17 bin liraya çıkabilir mi?

Emeklilere temmuz ayında zam müjdesi! Taban maaş 17 bin liraya çıkabilir mi?

Türkiye'de bulunan 16 milyona yakın emekli zam müjdesine dikkatini verdi. Temmuz ayı işaret edilen müjde de taban maaş için 17 bin lira tahmini geldi. Ocak zammından memnun olmayan emekliler sabırla temmuz ayını bekliyor. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyonlarca emeklinin gündemine oturan zam beklentileri paylaşıldı. Ocak ayında yapılan zamlar emekli memnun etmemişti. Temmuz ayını sabırla bekleyen emeklinin yüzünü güldüren zam hesapları yapıldı. İşte o hesaplar...

TABAN MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarına zam müjdesi geldi! Temmuz ayında emekli maaşları enflasyona göre artacak. Peki, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Taban maaş ne kadar olacak?

Ocak ayında emeklilere yüzde 49,25 zam yapılmıştı. En düşük emekli maaşı da 7.500 TL'den 10 bin TL'ye yükselmişti.

vsqnz-1658985777-1467-1.webp

EMEKLİ MAAŞLARINDA ARTIŞ FORMÜLLERİ

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını söylemişti. Ancak Sabah gazetesinde yer alan habere göre emekli maaşlarına Temmuz ayından önce de zam yapılabileceği konuşuluyor.

Emekli maaşlarında farklı artış formülleri de gündeme geliyor.

Taban maaş artışında:

  • Ocak ayından Temmuz ayına kadar oluşan 6 aylık enflasyonun yansıtılması söz konusu olabilir. Bu durumda yüzde 15'lik üç aylık enflasyona eklenecek verilerle rakamın yüzde 30'a yaklaşması söz konusu olacak.
  • Mayıs ayında yükselmesi ve en tepe noktaya çıkması beklenen enflasyon için Merkez Bankası'nın tahmini yüzde 73 civarında. Buradan yola çıkarak hesaplandığında 6 aylık enflasyonun yüzde 24'ü bulması bekleniyor. Bu durumda taban maaşın da 13-14 bin bandına çıkması söz konusu olabilir.

Asgari ücret formülü:

  • Bu formül genel olarak emekli derneklerinin de talepleri arasında yer alıyor. Eğer bu formül işlerse bu kez taban maaş 17 bin liraya çıkacak ki bu durumda yüzde 70 artış sağlanmış olacak.

Emekli maaşınızla ilgili en güncel bilgilere ulaşmak için:

  • SGK'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://net.sgk.gov.tr/
  • Alo 170'i arayabilirsiniz.
  • En yakın SGK şubesine başvurabilirsiniz.

Emekli maaşınıza zam yapılması için:

  • Emeklilik şartlarını yerine getirmiş olmanız gerekiyor.
  • Emeklilik dilekçenizi vermeniz gerekiyor.
  • Gerekli belgeleri sunmanız gerekiyor.
  • Emekli maaşınızla ilgili daha fazla bilgi için SGK'ya başvurabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN