Emeklilere yüzde 25 zam müjdesi! TÜİK rakamı açıkladı emekliler bayram etti

Emeklilere yüzde 25 zam müjdesi! TÜİK rakamı açıkladı emekliler bayram etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay bir önceki ayın enflasyon verileri açıklanıyor. Açıklanan enflasyon verileri ile doğru orantılı olarak piyasada yer alan ürün fiyatlarında artış görülüyor. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zam sonrasında artan enflasyon yapılan zamları hızlı bir şekilde eritiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte temmuz ayında yeni bir zam yapılacağı belirtildi. İşte güncel zam beklentileri...

MART AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI!

Son yıllarda sürekli olarak artış gösteren enflasyona dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. 2023 yılının ocak ayı ile birlikte zamlanan emekli maaşlarına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Neredeyse her fırsatta artış gösteren ürün fiyatları ülkemizde yer alan enflasyon ile birleştiriliyor. Her ay açıklanan enflasyon tutarlarının sürekli olarak artmasıyla birlikte ürün fiyatlarında zam üstüne zam yapılıyor.

Zamlanan ürünler ise emekli vatandaşların maaşının erimesine sebep oluyor. Alım gücünü düşüren etkenlerden birisi olan enflasyonun artış oranına göre emekli maaşlarına zam yapıldığı biliniyor. Nisan ayına girilmesiyle birlikte güncel enflasyon verileri de kısa bir süre önce açıklandı.

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte 3 aylık zamma dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye başladı. 1 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan emekli maaşı zammı ve asgari ücret zammı artış gösteren enflasyona göre yapılacağı biliniyor. 3 aylık enflasyon ile birlikte tahmini zam oranları TÜİK tarafından açıklandı.

61ad9b087f58a17136136ee1-001.webp

EMEKLİYE İKİNCİ ZAM YOLDA!

Mart ayında yapılan en düşük emekli maaşı müjdesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni bir müjde daha verildi. Yapılan açıklama ile birlikte 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam geleceği duyuruldu. Enflasyon verilerine göre yapılacak olan zamlar 2023 yılının ilk 6 ayında belirlenen enflasyon oranlarına göre yapılacağı açıklandı.

1-013.jpg

EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM MÜJDESİ!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tarafından kısa bir süre önce sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ile birlikte TÜİK tarafından enflasyon yüzde 2,29 olarak açıklanırken ENAG tarafından yüzde 5,08 olarak açıklandığı dikkat çekti.

1 Temmuz 2023 tarihinde TÜİK tarafından açıklanan verilere göre tahmini zam oranı yüzde 25,06 olarak belirlendi. Özgür Erdursun açıklamasına "3 aylık verilere göre 6 aylık ortalamayı hesapladım" ifadelerini de ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN