Emeklileri yıkacak haber! Maaş düzenlemesine meclisten karar çıktı: O tarihe kadar zam beklemeyin

Emeklileri yıkacak haber! Maaş düzenlemesine meclisten karar çıktı: O tarihe kadar zam beklemeyin

Emekli maaşlarında düzenleme tartışması son buldu. TBMM'nin ekim ayı ile birlikte açılmasıyla karar verildi. Maaşların yeniden düzenlemesine dair talepler geri çevrildi. Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından emekli maaş düzenlemelerine red kararı çıktı. İşte tüm detaylar...

2023 yılının ikinci yarısında zamlanan emekli maaşlarına, emekli vatandaşlar tepki göstermişti. Emekli maaşlarındaki artışı beğenmeyen emekliler, ekim ayı ile açılacak Meclis'e yönünü çevirdi. Milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği gün nihayet geldi.

KARARIN ARDINDAN O TARİH İŞARET EDİLDİ

Emekli maaşlarında beklenen zam için aylardır takibini süren emeklilere kötü haber geldi. Türkiye'de yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı çeken emekliler, son yapılan zamdan memnun kalmamıştı. Meclis'in ekim ayı ile birlikte açılmasıyla yeni zamlar için görüşmeleri yakın takibe aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak olan emekli maaş düzenlemesi önerildi. Umutlu bir şekilde bekleyen emekliler ise, verilen karardan umduğunu bulamadı. Oy çokluğu ile maaş zammı talebine ret kararı çıktı. Maaş düzenlemesi önerisi, Cumhur İttifakı olan AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi. Ret kararı üzerine emeklilere yeni yıl için zamları beklemesi işaret edildi.

rapor-parasi-nasil-hesaplanir.jpg

"ENFLASYON CANAVARI EMEKLİYİ YEDİ BİTİRDİ!"

TBMM Genel Kurulu'ndan ret cevabının çıkmasıyla birlikte İYİ Parti Grubu adına konuşan Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, açıklamalarda bulundu. Konuya dair açıklamalarında, Ataş;

“Ülkemizde 14 milyonu aşkın emekli vatandaş bulmakta ve büyük çoğunluğu ciddi geçim sıkıntısı çekmektedir. Bugün büyükşehirlerde ortalama bir ev kirası parasına geçinmeye çalışan milyonlar var. Buna rağmen AK Parti iktidarı emeklilerin sıkıntılarını duymazdan geliyor. Aynı iktidar milletle dalga geçer gibi kimseyi enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz diyor. Yarattığınız enflasyon canavarı, emekliyi çoktan yedi bitirdi bile. Siz neye göre kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz diyorsunuz? Diyorsunuz ki dişinizi sıkın, yılbaşında zam yapacağız. Emeklinin artık sıkacak dişi dahi kalmadı. Yoksulluk sınırının 33 bin liraya dayandığı bir yerde 7 bin 500 lira emekli maaşını konuşuyoruz. Artık öyle bir noktaya geldi ki emekli, torununa harçlık veremiyor. Ömrünün sonlarını ucuzluk kuyruklarında sıra bekleyerek geçiriyor. Bunun için mi ömür tüketti bu insanlar? Vatandaşın yararına her şeyi reddetmekten vazgeçin. Yılbaşını beklemeden gerekli adımları atalım.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN