Emeklilerin ay sonu hesabı bitiyor! Fatih Altaylı’dan ek zam iddiası, tarih ve rakam vererek duyurdu: En düşük maaş…

Emeklilerin ay sonu hesabı bitiyor! Fatih Altaylı’dan ek zam iddiası, tarih ve rakam vererek duyurdu: En düşük maaş…

Emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi Meclis’ten geçti. Ek zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10.000 olduğu zam oranı memur, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için %49,25’e çıkartıldı. Milyonlarca kişi emekliye seçimden önce ek zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, Fatih Altaylı’dan ek zam iddiası geldi. Öyle ki Altaylı tarih ve rakam vererek duyurdu. İşte, Fatih Altaylı’nın o açıklamaları…

7.500 TL olan en düşük emekli maaşı %49,25 zamla 10.000 TL’ye çıkarıldı. Karar Meclis’ten geçerken ek zam kanunu da Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. Resmi Gazete’te yayımlandıktan sonra devreye alınacak yeni emekli maaşı zammı düzenlemesi ise onu takip eden haftadan itibaren bütün BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin hesaplarında olacak.

Ancak yapılan zamlar emeklinin beklentilerini karşılamadı. Hal böyle olunca yaklaşan seçimlerden önce emeklilere 4.000 TL seyyanen zam verileceği ve en düşük emekli maaşının 17.000 TL olacağı yönünde iddialar ortaya atıldı.

FATİH ALTAYLI’DAN EMEKLİYE EK ZAM İDDİASI

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Gazeteci Fatih Altaylı’dan da yeni bir iddia geldi. AK Parti’nin İstanbul Adayı Murat Kurum ve Ankara Adayı Turgut Altınok emekli maaşı zammı için verdiği vaatleri değerlendiren Altaylı, ‘Seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali çok kuvvetli’ dedi.

fatih-altayli-emekliye-ek-zam-2.jpg

YÜZDE 30 İLA 40 ARASINDA ZAM GELEBİLİR

Yapılan %49,25’lik zammın emekliler için yeterli olmadığının altını çizen Altaylı, şunları aktardı:

“Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu falan muhakkak rapor ediliyor. Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkun olmasın. Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.”

İSTANBUL’DA EMEKLİYE 2.500 TL DESTEK

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, "İhtiyaç sahibi emeklilerimiz için her ay İstanbul Kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

fatih-altayli-emekliye-ek-zam-1.jpg

“EMEKLİYE HAKKINI VERECEĞİZ”

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Atınok ise, “Emeklilerimize haklarını vereceğiz Ankara’da. Bugün ülkemiz bu hala geldiyse emeklimizin saçındaki, sakalındaki akta, ellerindeki nasırda, yüzlerindeki her kırışıklıkta bu ülkeye hizmet vardır. Başımızın tacıdır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN