Emeklilerin sevinci buruk kaldı! SGK uzmanı açıkladı: Maaşlar 7500 TL oldu ama... Milyonlarca kişiyi kapsıyor

Emeklilerin sevinci buruk kaldı! SGK uzmanı açıkladı: Maaşlar 7500 TL oldu ama... Milyonlarca kişiyi kapsıyor

Son dakika haberi... 'Emekli maaşlarına zam gelecek mi?' sorusu bir süredir gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında milyonlarca emekliye müjdeyi verdi. En düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltildiği duyuruldu. Gelen haber emeklileri heyecana boğarken SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik uyarı geldi. Emeklilerin sevinci kursağında kaldı! Milyonlarca kişiyi kapsıyor. Hemen en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi'ne giderek kontrol edin!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından gözler emekli maaşlarına çevrilmişti. Asgari ücret zammı ile birlikte okkalı zam isteyen emeklilere güzel haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğunu duyurmuştu. Milyonlarca emekli gelen haberle bayram ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun vatandaşları uyardı. Emeklilerin sevinci kursağında kaldı. Hemen en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi'ne giderek kontrol edin! İşte son dakika emekli maaşı haberi...

ERDOĞAN DUYURMUŞTU: MAAŞLAR 7.500 TL OLDU AMA...

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulunurken kendisine gelen, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilere yönelik bir müjdesi vardı; en düşük emekli aylığının ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi için bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Nasıl bir çalışma söz konusu ve asgari ücret için de benzer bir düzenleme, yeni bir artış söz konusu olur mu ara dönemde?" bu soruyu şöyle cevapladı:

"Bu ekrandan o zaman bunu açıklayayım. Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla bu çalışmayı yaptık. Demek ki açıklamak yine bana kaldı. Şimdi çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama ben bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. O da bunu 7 bin 500 lira olarak inşallah bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun."

yeni-ghhghg-4.jpg

SGK UZMANI KÖTÜ HABERİ VERDİ! MİLYONLARCA KİŞİYİ KAPSIYOR

Gelen müjdeli haber sonrası maaşlarının nasıl değişeceğini araştırmaya başlayan milyonlarca emekliye kötü haber geldi. Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bütün emeklilerin bu zamdan faydalanamayacağını açıklayarak emeklilere kötü haberi verdi. Bu gelen zammın tüm emeklilere uygulanmayacağını ifade eden Erdursun, şunları söyledi:

"Bu zam tüm emeklilere yapılmayacak ancak umarım kamuoyunda bir baskı oluşur ve tüm emeklilere yapılır. Çünkü en düşük emekli aylığını yüzde 58 oranında bir zam yapılmıştı. Her geçen gün en alttaki emekli aylığı ile makas daralıyor"

gfgfgfgf-91.jpg

EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLMUŞTU?

SSK 2000 sonrası için önceki maaş: 3 bin 500 TL
Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

SSK 2000 öncesi için önceki maaş: 4 bin 867 TL
Zamlı maaş: 6 bin 327 TL

Bağ-Kur tarım önceki maaş: 3 bin 500 TL
Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

Bağ-Kur esnaf önceki maaş: 4 bin 196 TL
Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN