Emeklinin sevinci yarıda kaldı! Ocak ayı zamları için kötü haber: Her emekli farklı zam alacak

Emeklinin sevinci yarıda kaldı! Ocak ayı zamları için kötü haber: Her emekli farklı zam alacak

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam haberi ile ilgili açıklama SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Ocak ayında zam bekleyen emekliler hüsrana uğrayacak. Her emekli farklı tutarlarda ödeme alacak. İşte Özgür Erdursun'un o açıklamaları…

Gazeteci Özlem Gürses'in YouTube kanalına konuk olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emekli ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Ocak ayında yapılacak emekli zamları ile ilgili dikkat çekici iddialarda bulunan Özgür Erdursun, emeklileri bekleyen kötü haberi verdi. Ocak ayında yapılacak zamları işaret eden uzman isim, her emeklinin zam alamayacağını duyurdu. Peki hangi emeklileri kapsıyor? İşte Özgür Erdursun'un o açıklamaları…

EMEKLİ AYLIĞI HESAPLARI DEĞİŞTİ

Emeklilerin gerçekten alması gereken aylıkları alması gerektiğini vurgulayan uzman isim, “Aslında tüm emekliler organize olup 5 bin TL’yi almayıp hükümete ders verseler çok iyi olurdu ama tabi ben bunun olmayacağını biliyorum.” şeklinde konuştu.

emekli-para.jpg

Emekli aylık hesaplamalarında sistemin değiştiğini işaret eden Erdursun, 2000 ve 2008 yılında emekli aylığı hesaplamalarının sistemi ile beraber büyümeyen payda %30'lara düşürüldüğünü işaret ederek %70'inin de kesildiğini söyledi.

HER AY ALINMAYAN TUTARLAR VAR

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken uzman isim emeklilerin zaten en düşük alması gereken aylık tutarının şu anda 15.000 TL civarında olması gerektiğini dile getirdi. Emekli aylığı hesaplama sistemi kapsamında 7.500 TL'ye düşmüş olan ödemelerin gerçek aylıklar kapsamında daha düşük olduğu halde 7500 TL'ye tamamlandığını aktardı. Emeklilerin her ay alamadığı 7500 olduğunu işaret eden Erdursun, “Onu daha çok talep etmeleri gerekirken tek seferlik 5 bin TL çok da önemli değil diye düşünüyorum” dedi.

para-verme.jpg

AYNI ORANDA ARTIŞ OLMALI

Türkiye'de emekli aylıklarının değer kaybettiğini söyleyen uzman isim emekli aylıklarının güncellemesi ile birlikte emekli aile hesaplama sisteminin de değişime gidildiğini söyledi. Tüm emekli aylıklarının aynı oranda artması gerektiğinin altını çizen Erdursun, 15.000 TL alan emekli ile 20.000 TL alan kişilerin aynı oranda artış yaşaması gerektiğine değindi. Türkiye'de birçok kişinin kayıt dışı çalışmayı tercih ettiğini vurgulayan uzman isim emekli aile hesaplama isteminde de kayıt dışı çalışmaya özendirildiğini vurguladı. Erdursun, “En düşük emekli aylığı primlerle birlikte 4 bin 500 TL, 5 bin TL civarında. İnsanlar 7 bin 500 TL alıyor O aylık 7 bin 500 TL’ye tamamlanıyor” dedi.

para-para.jpg

OCAK AYI HERKESİ ŞAŞIRTACAK

Emeklilerin Ocak ayında ilginç bir durumla karşı karşıya kalacağını belirten uzman isim, Temmuz ayında yaşananın bir kez daha yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu yöneltti. Uzman isim, “Temmuz da ne yaşadık, en düşük emekli 7 bin 500 TL’ydi kök aylığa zam yapıyoruz dediler.” ifadelerini kullandı. Özgür Erdursun, emekli maaşları ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

“En düşük 7 bin 500 TL’ye tamamlanan bu 7 bin 500 TL’ye değil de kendi aylığınıza zam yapacağız. Bu durumda kişinin aylığı 4 bin TL ise yüzde 25 zam yapsa o kişinin aylığı oldu 5 bin TL ise 7 bin 500 TL almaya devam etti"

para-verilmesi.jpg

OCAK AYINDA ZAM YOK

Emeklilerin dört gözle beklediği zamlarla ilgili kötü haberi veren Erdursun, Ocak ayında SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yaklaşık %40 enflasyon farkı alacağını söyledi. Erdursun Emekli Sandığı emeklilerine yaklaşık %49 enflasyon farkı ile birlikte toplu sözleşme farkı verileceğinin aktar. “Diyelim ki SSK ve Bağ-Kur’da kendi kök aylığı 5 bin TL. Bu 5 bin TL’ye yüzde 40 artış olsa 5 bin TL’si 7 bin TL’ye çıkar. 7 bin 500 TL almaya devam eder” sözleriyle açıklamalarına devam eden uzman isim, birçok kişinin Ocak ayında zam alamayacağının altını çizdi. Türkiye'de ilk defa uygulanacak farklı bir durum olduğunu işaret eden uzman isim, ne yaşanacağının hep birlikte görüleceğini söyledi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN