Emekliye ek zam için geri sayım başladı! İşte beklenen en düşük emekli aylığı: Gözler kabine toplantısına çevrildi...

Emekliye ek zam için geri sayım başladı! İşte beklenen en düşük emekli aylığı: Gözler kabine toplantısına çevrildi...

Emeklilerin gündeminde yer alan ek zam için sayılı günler kaldı. Beklenen en düşük emekli aylığına dair tahminler paylaşılırken, kabine toplantısında çıkacak karar merak konusu oldu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emekliye ek zam tarihi...

Milyonlarca emeklinin gün saydığı ek zam için sayılı gün kaldı. Kabine toplantısıyla birlikte o tarihten itibaren en düşük emekli aylığında düzenleme bekleniyor.

EMEKLİYE EK ZAM MÜJDESİ

Emekli maaşlarına yapılacak ek zam için geri sayım başladı. Gözler, konunun ele alınacağı Kabine toplantısına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37,57 oranında zam yapılırken, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme ve enflasyon farkı dahil yüzde 49,25 zam yapıldı. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri arasındaki bu zam farkı nedeniyle yeni çalışmalar yapılıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, hükümet emeklilere ek zam ve en düşük emekli maaşını belirlemek için teknik ve bütçe çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar, tüm ekonomik göstergeler dikkate alınarak yapılıyor ve kabine toplantısında ele alınması planlanıyor.

BAKANLAR TOPLANTISI NE ZAMAN?

1540560.jpg

Bakanlar toplantısının, emekli kök maaşlarına yapılacak refah payı, seyyanen zam ve kademeli zam formüllerini değerlendirmek üzere bu hafta içinde yapılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

1543609.webp

En düşük emekli maaşı artışı için Meclis'ten düzenleme yapılması gerekiyor. Kanun teklifi hazırlandıktan sonra Meclis'e sunulacak. En düşük emekli maaşı için 11.000 - 11.500 TL aralığında rakamlar masada bulunuyor.

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN?

0x0-promosyon-yarisi-buyudu-bazi-bankalarin-odeme-tutari-7500-tl-buldu-nelere-dikkat-edilmeli-iste-tum-detaylar-1659512950917-1.webp

Emekli maaşlarına yapılacak ek zam için yasal değişiklik gerekiyor. Bu değişikliğin 16 Ocak'tan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilmesi bekleniyor. Ocak ayı içinde zam oranının netleşmesi ve emekli maaşlarının ödemesi, daha önce yapıldıysa aradaki farkın hesaplara yatırılması öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN