Emekliye Ocak ayı gelmeden zam! Abdulkadir Selvi canlı yayında açıkladı: Ekim ayında maaşlara büyük zam var

Emekliye Ocak ayı gelmeden zam! Abdulkadir Selvi canlı yayında açıkladı: Ekim ayında maaşlara büyük zam var

Son dakika... Emekli maaşı zammında flaş gelişme! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek en düşük emekli maaşı düzenlemesi için çalışmaların devam ettiğini söylemesinin ardından gözler Ankara kulislerine çevrildi. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı?' sorusunu araştırırken Gazeteci Abdulkadir Selvi’den ilk açıklama geldi. Emekliye Ocak ayı gelmeden zam! Abdulkadir Selvi canlı yayında açıkladı. Ekim ayında emekli maaşlarına okkalı zam geliyor! İşte detaylar haberimizde...

Temmuz ayında emekli maaşlarına zam gelmiş ve rakamlar yeniden değişmişti. Gelen zamlar enflasyon verileri karşısında hızla erirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek en düşük emekli maaşı düzenlemesi için çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Bakan Şimşek'in açıklamalarının ardından 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' soruları merak konusu oldu. 1 Ekim'de faaliyetlere başlayacak Meclis öncesi Gazeteci Abdulkadir Selvi’den ek zam kulis bilgisi geldi. Emekliye Ocak ayı gelmeden zam! Abdulkadir Selvi canlı yayında açıkladı. Milyonlarca emekli bu zamla bayram edecek! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

SON DAKİKA: EMEKLİ MAAŞLARINA OKKALI ZAM GELİYOR!

Emekli maaşlarına zam müjdesi. 1 Ekim'de yeniden açılacak olan Meclis öncesi emekli maaşlarında yeni bir zam söz konusu olurken gözler Ankara kulislerine çevrildi. Katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin Ankara’dan edindiği kulis bilgisini paylaşan Gazeteci Abdulkadir Selvi, "Ankara’da ulaşabildiğim yerlere sordum. Ocak ayına kalmadan bu düzenlemenin yapılacağı yönünde bilgiye ulaştım" diyerek güzel haberi duyurdu.

hghggh-2023-09-14t105142-334.jpg

CANLI YAYINDA AÇIKLADI... EKİM AYINDA MAAŞLARA ZAM GELİYOR

Emeklileri enflasyon karşısında rahatlatacak bir zammın geleceğini ifade eden Selvi, "Benim edindiğim bilgi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın üzerinde yaptığı çalışma seyyanen bir zam olması yönünde. Bu zammın da en düşük emekli maaşından başlamak üzere hem memur hem SGK hem de Bağ-Kur emeklilerine olacağı yönünde. Ancak bu zam Ekim ayında bir defa mı olacak yoksa Ekim-Kasım-Aralık ayında 3 ay boyunca mı verilecek? Henüz onu netleştiremedim. Zaten Ocak ayında normal artışlar ve enflasyon farkı gelecek." dedi.

EMEKLİ VE MEMURUN ZAM TABLOSU

  • 2023 yılı enflasyon beklentisi: Yüzde 65
  • 6 aylık enflasyon beklentisi: Yüzde 37,76
  • Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 37,76
  • Temmuz 2023 toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
  • Ocak 2024 toplu sözleşme zammı: Yüzde 15
  • Memur enflasyon farkı: Yüzde 29,96
  • Memur zammı: Yüzde 49,46

hghggh-2023-09-14t105117-186.jpg

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayında memur zammının SGK ve Bağ-Kur emeklisi için de referans olması bekleniyor. Burada refah payı dahil zam oranının yüzde 45-50 düzeyinde gerçekleşmesi öngörülürken, en düşük emekli maaşının 7500’TL’den 10 bin TL’nin üzerine yükseleceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN