Emekliye yeni yılda çifte zam müjdesi! 12 milyon emekli faydalanacak... Emekli aylığına ek refah payı zammı geliyor!

Emekliye yeni yılda çifte zam müjdesi! 12 milyon emekli faydalanacak... Emekli aylığına ek refah payı zammı geliyor!

Milyonlarca emekli için gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 12 milyon emekliye bu yönde sıcak açıklamalar yapıldı. Emekli aylığı ne kadar olacak? Sorusu ise pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

TÜİK geçen yıl Kasım ayı enflasyon göstergelerini yayınlayınca ulusal 5 aylık veriler kullanıma açıldı. Emeklilerin bu dönemde kaybettiği alım gücünü yeniden canlandırmak ve seçimler öncesi refaha kavuşturmak isteyen hükümet, yeni yıldan itibaren çalışmalarına devam ediyor.

Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahmini % 65,2'ye yükseltildi ancak emeklilere % 16,05 zam yapılması gündemde.

Türk emekli maaşı artışları Ocak ve Temmuz aylarında son altı aylık enflasyon verilerine göre güncellenmektedir. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz-Aralık 6 aylık enflasyon oranına göre Ocak'ta, Ocak-Haziran göstergelerine göre Temmuz'da zam alacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Türkiye'de emeklilere ödenen en düşük emekli maaşı temmuz ayındaki artışla 3 bin 500 liraya yükseldi. Ocak ayındaki artışla birlikte yaklaşık 4 bin 500 civarında bulunuyor. Doğrudan bin TL artacağı söylenen emekli maaşlarına refah payının da eklenmesi bekleniyor.

Orta vadeli programa göre 2022 yılı enflasyon tahmini %65,2 olarak açıklandı. Bu öngörü gerçekleşirse emekliler %15.91 artacak. Enflasyona göre düzeltilmiş bu rakamlar 16,99'dur.

Refah payı 10 puan ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artışı %25,91, emekli memurların artışı ise %27,83’ü bulacak.

10 PUAN REFAH PAYI GELİYOR

Refah payı tüm ülkede gündemde. Ortalama emekli enflasyon farkı %16,99 ve toplamda 10 puanlık artışla %27,99 artış gerçekleşecek.

En düşük emekli maaşı zam ve hayır kısmıyla birlikte yılbaşında 5 bin 500 liraya çıkacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN