Emekliye yeni zam yolda! Enflasyonu TUİK başka ENAG başka açıklıyor... Maaşlara 1 Temmuz'da ne kadar zam yapılacak?

Emekliye yeni zam yolda! Enflasyonu TUİK başka ENAG başka açıklıyor... Maaşlara 1 Temmuz'da ne kadar zam yapılacak?

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonda yaşanan artış her ay boyunca devam ediyor. Enflasyon verilerine göre zamlanan asgari ücret ve emekli maaş zammı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte temmuz ayında yeniden zam yapılacak. Bu zamlar ise enflasyon verilerine göre hesaplanacak. Peki 3 aylık veriye göre yüzde kaç zam yapılacak? İşte tüm detaylar...

1 TEMMUZ MAAŞ TAHMİNLERİ GÜNCELLENDİ!

2023 yılının gelmesiyle birlikte zamlanan asgari ücret, emekli aylığı ve memur aylığına dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ülkemizde yaşanan pahalılığın sebeplerinden birisi olan enflasyon her ay artış göstermeye devam ediyor.

Enflasyonun artmasıyla birlikte zam üstüne zam alan ürünler karışlığında asgari ücretlinin maaşı yavaş yavaş eriyor. Alım gücü düşen çalışanlar ise markette daha fazla harcama yapmaya başladığını görünce şoka uğruyor.

Mart ayının bitimi ile birlikte açıklanan enflasyon verileri ile temmuz ayında yapılması beklenilen emekli maaşı ve asgari ücretli zammı da merak ediliyor. Uzmanlar tarafından belirtilen tahmini zamlara bir yenisi daha eklendi. 1 Temmuz ayında yapılacağı söylenen zamlara dair tahminler gelmeye başladı.

para-elden-ele-tl.webp

MART AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte 1 Temmuz 2023 tarihinde emekli aylığı, memur aylığı ve asgari ücretli vatandaşlara zam geleceği belirtilmişti. 1 Temmuz tarihinde yapılacak olan zam tutarı 2023 yılının ilk 6 ayına göre belirtilen enflasyon verilerine göre belirlenecek.

Paylaşılan enflasyon verileri ile birlikte 6 ayın sonunda zamlar yapılacak. Bu durumda TÜİK ve ENAG tarafında paylaşılan veriler birbirinden bağımsız oluyor. 1 Temmuz için tahminlerde bulunan kurumlar yaptıkları hesaplamalar sonucunda enflasyon ve maaş zamlarını duyurdu.

2019-minimum-wage-amount-is-announced.jpg

1 TEMMUZ'DA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ülkemizde yer alan sosyal güvenlik uzmanlarından birisi olan Özgür Erdursun, kısa bir süre önce açıklamada bulundu. Mart ayına dair açıklanan verileri tartıştığı yazısında TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun yüzde 2,29 olduğunu, ENAG tarafından açıklanan enflasyonun ise yüzde 5,08 olduğunu açıkladı.

TÜİK tarafından paylaşılan enflasyon verilerine göre memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine verilecek olan 1 Temmuz 2023 zam oranı yüzde 25,06 (enflasyon farkı) olacağı tahminler arasında yer aldı.

Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre ENAG tarafından paylaşılan rakamlara göre yüzde 46,18 oranında zam yapılması gerektiğini belirtti. Açıklamasının sonunda parantez içinde "3 aylık verilere göre 6 aylık ortalamayı hesapladım" notunu düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN