En düşük emekli aylığı netleşiyor! Emeklilerde asgari ücret zammı bayramı... Dünkü zam dengeleri değiştirdi

En düşük emekli aylığı netleşiyor! Emeklilerde asgari ücret zammı bayramı... Dünkü zam dengeleri değiştirdi

Asgari ücret Temmuz ara zammı belli oldu. Asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlenirken gözler memur ve emekli maaşına çevrildi. Milyonlarca kişi 'Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırıyor. En düşük emekli aylığı netleşti. Emeklilere asgari ücret ayarı. Gelen asgari ücret zammı dengeleri yeniden değiştirdi. Emekliler bu haberle çifte bayram yaşayacak! İşte son dakika emekli maaşı haberinin detayları...

Emekli maaşlarına gelecek olan zam merak konusu oldu. Milyonlarca kişi 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Asgari ücretin 11 bin 402 lira olmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. En düşük emekli maaşı netleşti! Emeklilere asgari ücret zammı vurdu. Milyonlarca emekli bu haberle çifte bayram yaşayacak. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte 2023 emekli maaşlarına gelecek olan zam ve miktarı...

GÖZLER TÜİK VERİLERİNE ÇEVRİLDİ

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında maaşlarına gelecek olan zammı bekliyor. Vatandaşlar emekli maaşlarına gelecek olan zammı didik didik araştırırken uzmanlardan birçok rakam ortaya atılıyor. Temmuz ayına çok az bir süre kalırken memur ve emekli maaşlarına gelecek zam için geri sayım başladı. Bu doğrultuda TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranları da büyük önem taşıyor.

ghhghg-2023-06-21t102807-677.jpg

EMEKLİLERE GÜZEL HABER GELDİ: TEMMUZ'DA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI...

'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 emekli maaşı zammı ne kadar olacak?' sorularını merak konusu olurken kamuoyu ile emekli maaşı zam tahminleri paylaşılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda ilk 5 aylık enflasyonun yüzde 15.26 üzerinden hesaplanmasıyla Temmuz zammının da yüzde 18.26 oranında olacağı iddia ediliyor. Bu zam tahminiyle beraber en düşük emekli aylığının da 7 bin 500 TL’den 8 bin 886 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Bunun yanında en düşük emekli aylığı ödemelerinin de artırılması bekleniyor. Bu konuda da 10 bin TL formülü üzerinde çalışmalar olduğu iddia ediliyor. Kulislerde yer alan iddialara göre Temmuz ayında emekli maaşlarında önemli bir artış bekleniyor. Milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı Temmuz zammına çevrilirken memur maaşları da merakla bekleniyor. En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkması bekleniyor.

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre 5 aylık enflasyon 15,26 oldu. Son olarak Temmuz ayının ilk haftası açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamına göre emekli maaş zammı şekillenecek. Henüz SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin alacakları zam oranlarına ilişkin bir açıklama bulunmuyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında emeklilere enflasyonun üzerinde refah payı desteği de sağlanarak %30 zam yapılmıştı. Bu zam sonrası en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraya yükseldi. Ancak enflasyon karşısında değer kaybeden en düşük emekli maaşlarına ara zam yapılarak 7.500 TL’ye çıkarıldı. Temmuz ayında yapılacak zamlardan maaşını alt sınırdan alanlar ve 7.500 TL üzeri maaş alanlar yararlanacak.

hghghgh-37.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamada “ Seçimden sonra, yeni Meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız. Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN