En düşük emekli aylığının geleceği seviyeyi duyurdu! Maaşınızı öğrenmek için ekim ayını beklemeyin... SGK uzmanı önden duyurdu

En düşük emekli aylığının geleceği seviyeyi duyurdu! Maaşınızı öğrenmek için ekim ayını beklemeyin... SGK uzmanı önden duyurdu

Son dakika haberi... Emekli maaşı zammında flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Emeklilerimizi enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz' açıklamasını yapmasının ardından gözler emekli maaşına yapılacak zamma çevrildi. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, zam miktarını ve tarihini duyurdu. Maaşını öğrenmek için Ekim ayını beklemeyin!

Emekli maaşı zammında flaş gelişme! Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği maaş zamlarında kritik sürece girildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Emekli maaşlarına okkalı zam yapılacak' açıklamasının ardından gözler maaş zammına çevrildi. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan güzel haber geldi. Erdursun, en düşük emekli aylığının geleceği seviyeyi duyurdu! Maaşınızı öğrenmek için Ekim ayını beklemeyin. Rakamı duyan emekliler bayram edecek! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

ÜNLÜ SGK UMZANI AZ ÖNCE AÇIKLADI

Temmuz ayında emekli maaşı kök maaş uygulaması enflasyona karşı hızla erirken gözler emekli maaşlarına beklenen yeni zamlara çevrildi. Vatandaşlar kulislerden gelen son dakika bilgilerini yakından takip ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yaptığı açıklamasında yeni emekli maaşı tutarını ve zam tarihini de açıkladı. Kimse bu rakamı beklemiyordu.

gfggf-24.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşına dikkat çekerek, "Temmuzda en düşük emekli aylığı 10 bin TL olur diye bekliyorduk, olmadı. Ekimde en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye tamamlanabilir ancak bu enflasyonda bu rakamlarda çok düşük kalır" dedi.

MİLYONLARCA EMEKLİ BAYRAM EDECEK! MAAŞLARA OKKALI ZAM GELİYOR

Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı için 2023 Ekim ayını işaret ederek, "Beklenti memura verilen 8 bin 77 TL seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması yönünde..." ifadelerini kullandı.

hghg-22.jpg

EMEKLİYE EK ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ekonomiye yönelik önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; Asgari Ücret ve Emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum.

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM NE ZAMAN?

Yapılan açıklamalar dikkate alındığında yılbaşına yakın bir dönemde emekli maaşında düzeltmenin gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yeni bir açıklama yapılması durumundaysa süreç öne çekilebilir. Bu nedenle gözler kabineden yapılacak yeni bilgilendirmelerde olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN