En düşük emekli maaşı, 5 haneli rakamları geçecek! Özgür Erdursun, canlı yayında açıkladı

Milyonlarca vatandaş, 2024 yılında maaşlarına yapılacak zammı beklerken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve memurların nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacağını paylaştı. İşte detaylar...

Özel sektörde çalışanlar, asgari ücret zammına yapılacak olan zammı beklerken milyonlarca emekli de emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor.

Hatırlanacağı üzere, 2023 Temmuz ayında yapılacak zam öncesi 7 bin 500 TL olarak ödenen taban emekli aylığı, kök maaşlara getirilen zammın ardından yine 7 bin 500 TL seviyesinde kalmış ve emekliler bu kök maaş hesabı sonrasında yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle geçinemez hale gelmişti.

2024 yılı emekli maaşı zamlarında kök maaş hesabının nasıl uygulanacağı ya da emekliye seyyanen zam verilip verilmeyeceği henüz netlik kazanmamışken 2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili dikkat çeken iddia sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

TELE1'de 'Gerçek Haber Gerçek Ekonomi' programında konuşan Özgür Erdursun, emekli ve memurların yüzde 38 enflasyon farkı alacaklarını, memurları ve devlet memurları emeklilerinin ise yüzde 47 enflasyon farkı alacaklarını söyledi.

Özgür Erdursun bir refah payı olmaz ise 7 bin 500 TL emekli maaşı alan vatandaşlar en düşük emekli maaşına zam yapılmaması durumunda yine aynı parayı almak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Ayrıca sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özgür Erdursun "En düşük emekli aylığı olan 7.500 TL, 11.000 TL'nin üstüne çıkar... (Ayrıca seyyanen zam yapılır mı bilinmiyor)" dedi.

ozgur-erdursun-en-dusuk-emekli-maasi.jpg

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR 2024?

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, kanun gereği temmuz ve ocak aylarında enflasyon farkı kadar zam alıyorlar.
Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN