En düşük memur maaşı için yeni rakam netleşiyor! SGK Başuzmanından memurları heyecanlandıran rakam

En düşük memur maaşı için yeni rakam netleşiyor! SGK Başuzmanından memurları heyecanlandıran rakam

Memur maaşlarıyla ilgili flaş gelişme! Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bugün saat 14.00'te başlayacak. Gözler ise toplantıdan çıkacak rakama çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'En düşük memur maaşı ne kadar oldu? Memur maaşlarına ne kadar zam yapıldı?' sorularını araştırırken SGK uzmanı Özgür Kaya'dan müjdeli haber geldi. En düşük memur maaşı bu kadar olacak! İşte kulislerde dolaşan rakamlar ve detaylar...

3.7 milyon memur ve sözleşmeli personel ile 2.5 milyon memur emeklisinin dört gözle beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor. Saat 14.00'te başlayacak olan görüşme öncesinde vatandaşlar 'En düşük memur maaşı ne kadar oldu? Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü SGK uzmanı Özgür Kaya beklenen haberi verdi. En düşük memur maaşı için yeni rakam netleşti. Milyonlarca memur ve memur emeklisi bu rakamla bayram edecek! İşte detaylar haberimizde...

SGK UZMANI MÜJDEYİ VERDİ: EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NETLEŞTİ

Kritik toplantı öncesi önemli açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Özgür Kaya en düşük memur maaşının ne kadar olabileceğini açıkladı. Konuyla ilgili önemli bilgiler aktaran Kaya, şunları söyledi:

"Bu çerçevede, 2024 yılında oluşacak enflasyon gerçeğini göz önünde bulundurarak, enflasyonun kamu görevlileri üzerindeki etkisini en aza indirmek için 2024 yılında 3'er aylık dönemler itibarıyla teklifte bulunmuş, enflasyon kaynaklı kayıp yaşanmaması için refah payının verilmesi gerektiğinin altını çizmiştik.

fgfggf-36.jpg

MİLYONLARCA MEMUR VE EMEKLİ BU HABERİ BEKLİYORDU...

Nitekim Merkez Bankasının 'piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı' açıklaması, Memur-Sen'in 2024 için 3'er aylık, 2025 için 6'şar aylık dönemler itibarıyla toplam yüzde 110 artış içeren toplu sözleşme teklifinin haklılığını doğrulamış, makuliyetini ispatlamıştır. Kamu işvereni, Memur-Sen'in haklı ve doğru teklifini görmeli, güncellenen enflasyon beklentilerini dikkate almalı ve enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak için refah payını içeren teklifle toplu sözleşme masasına gelmelidir.

hghggh-2023-08-01t122751-577.jpg

30 BİN TL OLACAK!

Toplu sözleşme görüşmeleri 1 ay sürecek. Memur ve memur emeklisinin taleplerini ise Memur-Sen masada dile getirecek. O talepler kabul edilirse en düşük memur maaşı 30 bin lira olacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN