En düşük memur maaşının o rakam olması kesin gibi! Uzman isim canlı yayında paylaştı

En düşük memur maaşının o rakam olması kesin gibi! Uzman isim canlı yayında paylaştı

2024 Ocak ayında bütün maaşlara belirli oranlarda zam yapılacak. Yeni yılın ilk 6 ayında geçerli olarak milyonlarca memur ve emeklisi için yapılacak zam, ocak ayında netlik kazanacak. 2023 yıl sonu enflasyon öngörüsüne göre en düşük memur maaşı için rakam netleşmeye başladı. İşte, 2024 en düşük emekli maaşı tahminleri...

Memur ve memur emeklisi maaşına 2024 yılında yapılacak zam oranı, toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirleniyor. 4 aylık enflasyon rakamlarına göre yüzde 40,39'luk zam oranı kesinleşti.

Geçtiğimiz aylarda 7. dönem toplu sözleşmenin imzalandığını belirten Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, 2024 Ocak ayı zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MEMUR MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

TRT Haber'e kuşan Tarkan Zengin, şunları söyledi:

"Memur ve memur emeklilerinin ocak ayında yüzde 15'lik bir artış alacağı ve bir önceki aydan da bir enflasyon farkı alacağı toplu sözleşmede bir madde olarak düzenleniyor. Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine baktığımızda da yaklaşık olarak yüzde 50'ye yakın bir artış alacaklar.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

Memur ve memur emeklilerinde yüzde 50 yaklaşık olarak artış gerçekleşmesi durumunda şu anda en düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 TL, bu oran yüzde 50 olduğu takdirde 33 bin TL'ye yaklaşık olarak çıkması bekleniyor."

Yapılacak artış, memur emeklilerinin maaşlarını da aynı şekilde etkileyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN