En ucuz otomobili almak için kaç asgari ücret gerekiyor? Asgari ücret artsa da yetmedi: Sıfır alma imkanı 15 ay daha gecikti

En ucuz otomobili almak için kaç asgari ücret gerekiyor? Asgari ücret artsa da yetmedi: Sıfır alma imkanı 15 ay daha gecikti

Sıfır otomobil hayali kuran çalışanların merak ettiği soruya cevap geldi. Yeni asgari ücretle birlikte otomobil alma imkanı araştırma konusu oldu. Asgari ücrete yüzde 49 zam gelse de sıfır araç alma imkanı 15 ay daha gecikti. Peki, en ucuz otomobil almak için kaç asgari ücret gerekiyor? İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Yeni yılda otomobil sahibi olmak isteyenler, asgari ücret zammıyla beraber kaç ayda araba alabileceğini araştırdı. Bu kapsamında sunulan verilere göre, sıfır araç alabilme imkanı bir önceki seneye göre, 15 ay daha gecikti.

15 AY FAZLADAN ÇALIŞACAK

Ülkemizde günden güne yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı en çok otomobil fiyatlarını etkiliyor. Asgari ücrete gelen yeni yıl zammıyla beraber, şubat ayında çalışanlar 17 bin 2 TL ücret alacak. Yüzde 49 oranında artan asgari ücret sonrasında çalışanların otomobil hayali kabardı. Zamla birlikte yapılan araştırmalara göre, asgari ücretliler sıfır araç alabilme imkanı 2023 Temmuz ayına kıyasla 15 ay daha gecikmeli oldu.

5g-4.jpg

ZAMMA RAĞMEN HAYAL OLDU

Asgari ücretlilerin sıfır otomobil alma hayali giderek uzuyor. Son gelen zamlarla beraber 11.402 TL'den 17.002 TL'ye yükselen asgari ücrette alım gücü her geçen gün düşüyor. Enflasyon ve pahalılıkla birlikte sıfır araç alma hayali suya düştü. Türkiye'de yüksek seyreden sıfır otomobil fiyatlarına sahip olabilmek için Temmuz 2023 tarihinde bir asgari ücretli 32 ay çalışması yetiyordu.

SIFIR OTOMOBİL ALMAK İÇİN KAÇ AY ÇALIŞMAK GEREKİYOR?

23 Derece tarafından paylaşılanlara göre, yeni yıla kadarki olan süreçte bu tarih daha da uzadı. Asgari ücretin yüzde 49 oranında zam almasına rağmen en ucuz sıfır otomobil almak isteyen bir asgari ücretli 47 ay boyunca birikim yapması gerekecek. Bu kapsamda asgari ücretli 42 ay boyunca aldığı maaşa dokunmaması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN