Enflasyon düştü maaşlar da düşecek mi? Memur ve emekli maaşında yeni karar! Güncel rakamlar belli oldu

Enflasyon düştü maaşlar da düşecek mi? Memur ve emekli maaşında yeni karar! Güncel rakamlar belli oldu

Enflasyon rakamlarına göre belirlenen memur ve emekli maaşlarında yeni karar belli oldu. Mayıs ayı enflasyon rakamlarında görülen düşüş Temmuz ara zammını da etkiledi. İşte memur ve emekli maaşlarındaki son durum…

Son dakika açıklaması ile Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklanırken vatandaşın aklındaki tek soru Temmuz maaşları düşecek mi? oldu. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 5 aylık zam oranları da kesinleşmiş oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine %15,25 oranında zam yapılacağı kesinleşirken memur ve memur emeklilerine de %13,13 zam yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda 7.500 TL üzeri maaş alan emeklilere kademeli zam yapılacağı netleşti. Memur ve memur emeklileri için de aynı sistem uygulanacağı belirtilirken maaşlardaki son durumda belli oldu. İşte memur ve emekli maaşlarındaki son durum…

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında uygulanacak ara zam kapsamında Mayıs ayı enflasyon rakamları da önemli bir rol oynuyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 5 aylık zam oranı da kesinleşmiş oldu. Haziran ayının da belli olması ile birlikte 6 aylık rakamlar netleşmiş olacak.

para-almak-2.jpg
Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların 15 Temmuz'a kadar tamamlanması planlanıyor. Memur ve emekli maaşlarında görülecek zam oranında büyük etkisi olan enflasyon oranının 5.si netleşirken görülen düşüşün memur maaşlarına etki edip etmeyeceği merak ediliyor.


DÜŞEN ENFLASYON MAAŞLARI DA DÜŞÜRECEK Mİ?

Mayıs ayı enflasyon rakamları herkese şaşırtırken maaşların düşüp düşmeyeceği de akıllara takılan sorular arasında yer alıyor. Enflasyon rakamının %2 bandında yer alması emeklilere ve memurları korkuttu. Memur maaşları düşecek mi? sorusunun yanıtı geldi.
Yapılan açıklama kapsamında enflasyonda yaşanan düşüşün memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranını etkilemeyeceği belirtildi. Memur ve emekli maaşlarında enflasyon oranının yanı sıra refah paylarının baz alınacağı belirtilirken Temmuz ayında uygulanacak ara zam tutarlarında enflasyon rakamının herhangi bir etkileme yapmayacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN