Enflasyon oranları güncellendi! Mayıs ayı ile enflasyon 0,04 arttı: Bu artış maaşlara yansıyacak...

Enflasyon oranları güncellendi! Mayıs ayı ile enflasyon 0,04 arttı: Bu artış maaşlara yansıyacak...

Enflasyon verilerinde güncel rakamlar kısa bir süre önce açıklandı. Mayıs ayına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yıllık enflasyon verileri de dikkat çekti. TÜİK ve TÜFE tarafından paylaşılan veriler ile birlikte ara zam konusuna dair araştırmalar başladı. Enflasyon oranların son 17 ayın en düşük seviyesine gerileme kaydetti. İşte tüm detaylar...

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Ülkemizde sürekli olarak artan enflasyon karşısında milyonlarca vatandaş geçin sıkıntısı geçiyor. Enflasyona aynı oranla artan ürün fiyatları vatandaşın zor zamanlar geçirmesine neden oluyor. Her ay yükselen enflasyon karşısında maaşı eriyen çalışanlar ise ara zam için gün sayıyor.

Asgari ücret, emekli ve memur maaşı gibi birçok zammın açıklanmasında enflasyon verilerinin payı oldukça büyük. Maaşların belirlenmesini sağlayan enflasyon rakamları her ayın ilk haftasında kamuoyuna duyurulur. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan enflasyon verileri kısa bir süre önce itibariyle açıklandı.

Mayıs ayına dair enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte maaş zammı bekleyen milyonlarca vatandaş araştırmaya koyuldu. Mayıs ayı ile birlikte yüzde 0,04 oranında artan enflasyon yıllık bazda ise yüzde 39,59 olarak açıklandı. Enflasyon son 17 ayın en düşük seviyelerine gerilemesiyle dikkat çekti.

1200x801.jpg

SON 17 AYIN EN DÜŞÜĞÜ

Asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı için 6 aylık enflasyon verileri yavaş yavaş netleşmeye başladı. Merkez Bankası tarafından piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistlerin beklentilerinin beraber değerlendirilmesiyle birlikte 6 aylık tahmini enflasyon verileri yüzde 20 ile 23 seviyelerinde olması tahmin ediliyor

Açıklanan veriler ile birlikte 2023 yılının mayıs ayı bir önceki aya göre yüzde 0,04 oranında, 2022 yılının aralık ayına göre yüzde 15,26 oranında, 2022 yılının mayıs ayına göre ise yüzde 39,59 oranında ve 12 aylık ortalamaya göre yüzde 63,72 oranında gerçekleşerek son 17 ayın en düşük seviyesinde yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN