Enflasyon verileri sonrası döviz kurunda yükseliş

Enflasyon verileri sonrası döviz kurunda yükseliş

Merkez Bankası'nın 10 gün önce açıkladığı faiz kararı sonrası düşüşe geçen döviz kuru, bugün TÜİK'in açıkladığı ağustos ayı enflasyon verileri sonrası tekrar yükselişe geçti. Dolar/TL, 26,78 seviyesine gelirken, euro/TL de uzun süre sonra yeniden 29 TL sınırına ulaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 24 Ağustos'ta faizi üst üste üçüncü kez artırarak yüzde 25'e yükseltmesinin ardından döviz kuru inişe geçmişti. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ağustos ayı enflasyon oranını yüzde 9,09, yıllık enflasyonu ise yüzde 58,94 olarak açıklamasıyla dolar ve euro yeniden yükselmeye başladı.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, son haftalarda yatay seyreden dolar/TL, 26,78 seviyesine kadar yükseldi.

EURO NE KADAR OLDU?

Bir süredir 29 TL sınırına yaklaşmayan euro/TL de, ağustos ayı enflasyonu sonrası yeniden bu sınıra yaklaşarak, 28,95 TL seviyesine kadar çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN