'Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında fark yok' demişti.. Mahfi Eğilmez'den TÜİK Başkanı'na tepki

'Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında fark yok' demişti.. Mahfi Eğilmez'den TÜİK Başkanı'na tepki

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın, enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında bir fark olmadığı açıklamasının ardından ekonomistlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medyada bir kullanıcının "Bu konuların yabancısıyız" paylaşımına, "TÜİK Başkanından daha yabacı değilsinizdir" yanıtını verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Nisan 2022’den bu yana açıklamadığı TÜFE kapsamındaki madde fiyatları geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşıldı.

TÜİK, yanlış yorumlamalar ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yanlış anlamalar gerekçe gösterilerek madde fiyatlarını ve ağırlıklarını açıklamayı durdurmuştu.

Gelen eleştirilerin ardından açıklamalarda bulunan TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, tüketim sepetinin hazırlanması ve enflasyon hesaplamasının dünya ülkelerinde nasılsa Türkiye'de de aynı şekilde yapıldığını söyledi ve enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında bir fark olmadığını belirtti.

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez de sosyal medyada bir kullanıcının sorusuna verdiği cevapla tartışmaya dahil oldu.

Sosyal medyada Eğilmez'i etkietleyerek, "Bu konuların yabancısıyız. Mahfi Eğilmez Hocam ne der acaba? Bir şeyler dedi de kaçırdık mı?" şeklinde paylaşım yaptı.

Soruya yanıt veren Eğilmez, "TÜİK Başkanından daha yabacı değilsinizdir bu konulara" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN