EPDK'den 'elektrik fiyatları' açıklaması:

EPDK'den 'elektrik fiyatları' açıklaması:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınması kararı alındığı belirtildi.

Ocak 2022 itibarıyla yeni elektrik tarifelerinin hayata geçmesinin ardından vatandaşlar faturalara isyan etmişti. Yeni düzenlemeler yapılsa da hala vatandaşın faturası yüksek geliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK), konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

"Elektrik enerjisi fiyatlarının makul olmayan değerlere ulaşmasının önlenmesi, yaşanan kaynak maliyeti artışları nedeni ile üretim yapamayan santrallerin de arz güvenliğine katkısının sağlanması ve piyasanın sağlıklı ve kesintisiz işleyişinin sürdürülebilmesi için Kanunun verdiği yetki çerçevesinde Kurumumuzun alacağı önlemlerin usulü belirlenmiştir" denen açıklamada şöyle süre verildi:

"Kanunun cevaz verdiği ölçüde 6 aya kadar önlem alması sağlanacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN