Erdoğan 7500 olacak dedi ama… En düşük emekli maaşı 7500 olamıyor: Uzmanlardan bomba iddia

Erdoğan 7500 olacak dedi ama… En düşük emekli maaşı 7500 olamıyor: Uzmanlardan bomba iddia

Son dakika haberi... Emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Dün canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıakrıldığını duyurdu. Yani emekli maaşlarına yüzde 36 tutarında zam yapıldı. Gelen zamlar sonrası vatandaşlar kendi maaşlarını hesaplarken gelen haber herkesi kahretti. Uzmanlar uyardı, en düşük emekli maaşı 7.500 TL olmuyor! İşte detaylar...

Yıl başında emekli maaşlarına gelen peş peşe zamlar sonrası bir zam haberi daha geldi. 2023 yılının başında 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli aylığı, yapılan yeni düzenleme sonrasında yüzde 36 zamlandı. Dün canlı yayında milyonlarca emekliye müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğunu duyurdu. Vatandaşlar gelen haber sonrası kendi emekli maaşlarını sorgularken Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik'ten kritik uyarı geldi. Erdoğan 7.500 TL olacak dedi ancak tutar öyle çıkmıyor. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı canlı yayında milyonlarca emekliye müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük maaş tutarı 7 bin 500 TL'ye yükseldi.

hgh.jpg

BAKAN BİLGİN'DEN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bir görüşme gerçekleştirdi. Buradaki konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı.

hjhjhjhj-18.jpg

UZMANLAR UYARDI... 7.500 TL OLMUYOR

Gelen zam haberi sonrası vatandaşlar kendi emekli maaşlarının ne kadar olduğunu araştırırken Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik'ten kritik bir uyarı geldi. Yapılan zammın aslında 7.500 TL olmadığını ve kimsenin bu tutar üstünde alamayacağını ifade eden Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

En düşük emekli aylığının artırılması ne anlama geliyor?

  • Emekli aylıkları yasayla artırılır. Yetki TBMM'dedir. Bu 1.
  • İddia edildiği gibi en düşük emekli aylığı 7.500 TL olmuyor. Eğer yasa çıkarsa 7.500 TL'den düşük aylıklar Hazine tarafından 7.500 TL'ye tamamlanacak. Bu 2.
  • Emeklilerin kök aylıkları aynı kalacak. Gelecekteki zamları kök aylıkları üzerinden alacaklar, 7.500 TL üzerinden değil. Bu 3.
  • En düşük emekli aylığının 7.500 TL yükseltilmesinin 7.500 TL'den fazla emekli aylığı alanlara bir faydası olmaz. Bu 4.
  • Yapılması gereken en düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesi ve bütün emekli aylıklarına seyyanen (aynı oranda) zamdır. Bu 5.
  • Emekli aylıklarının sefalet düzeyine düşmesinin sebebi. AKP Hükümetinin 2008'de çıkardığı 5510 sayılı Yasadır. Bu 6.
  • Seçim olmasaydı emekliye zırnık koklatmazlardı. Bu seçime giderken emekli oylarını çelme manevrasıdır. Yıllarca sefalet aylığını reva gördükleri milyonlarca emekliye 2 bin lira vererek seçimleri etkilemeye çalışıyorlar. Bu 7
  • Milyonlarca emekliye reva gördüğünüz 7500 TL ile bir ay buyrun siz geçinin. Bu da 8!

b34.jpg

EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLMUŞTU?

SSK 2000 sonrası için önceki maaş: 3 bin 500 TL
Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

SSK 2000 öncesi için önceki maaş: 4 bin 867 TL
Zamlı maaş: 6 bin 327 TL

Bağ-Kur tarım önceki maaş: 3 bin 500 TL
Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

Bağ-Kur esnaf önceki maaş: 4 bin 196 TL
Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN