Erdoğan'dan Asgari Ücretliye Ek Artış Sinyali! İşte 2022 Temmuz Ayında Asgari Ücret Zam Hesabı

Erdoğan'dan Asgari Ücretliye Ek Artış Sinyali! İşte 2022 Temmuz Ayında Asgari Ücret Zam Hesabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği Kabine toplantısından asgari ücret zammına ilişkin yeşil ışık geldi. Temmuz ayında enflasyona göre ayarlanması beklenen asgari ücret zammı için sinyal veren Erdoğan'ın açıklamaları yüzleri güldürdü. Peki Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte merak edilenler.

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücret zam oranı belli oldu mu? gibi sorular en çok merak edilenler arasında. Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında asgari ücret zammı beklentisi içerisinde girdi. Asgari ücretli enflasyonun 69, 97'ye çıkmasıyla gözler maaşlara yapılacak olan zamma odaklandı. Dün Beştepe'de gerçekleşen Kabine toplantısından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlıkları arasında enflasyon ve maaşlar vardı. Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" asgari ücret zammı sinyali verdi.

erdo.jpg

ERDOĞAN'IN GÜNDEMİNDE SIĞINMACILAR VE EKONOMİ VARDI

9 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00'te gerçekleşen Kabine toplantısında sığınmacılar başta olmak üzere çok fazla konu masaya yatırıldı. Fahiş fiyatlarında konuşulduğu Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon rakamlarına değinerek, maaşlarda iyileştirmelere ilişkin ilk sinyali verdi. Enflasyona göre ayarlanacak olan emekli maaşları ve asgari ücret için yeşil ışık yakan Erdoğan'ın Kabine konuşması milyonlarca asgari ücretliyi umutlandırdı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Emekli maaşlarında iyileşme asgari ücrete yansıyacak mı? İşte Kabine toplantısından çıkan sonuçlar.

KABİNE'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMINA İLİŞKİN YEŞİL IŞIK

Kabine'nin gündeminde, ekonomik gelişmeler, TÜİK verileri ve enflasyon vardı. Yüzde 70'e dayanan enflasyon için çalışmalar yapıldığını vurgulayan Erdoğan, alım gücü için adımlar içinde sinyal verdi. Emekli maaşları için düğmeye basan hükümet asgari ücret için de iyileştirmelere yapacağına dair heyecanlandıran haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılının başında maaşlarda ciddi artışlar yaptığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz. Sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız sosyal desteklerin tamamı 5,3 milyar liradır."

"Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN