Erdoğan emeklilere 12 bin lira promosyon müjdesi vermişti! O para tutardan düşülecek: Ayrıntılar netleşti

Erdoğan emeklilere 12 bin lira promosyon müjdesi vermişti! O para tutardan düşülecek: Ayrıntılar netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla milyonlarca emekli vatandaşa 12 bin lira promosyon müjdesi vermişti. Söz konusu bu promosyona ilişkin ayrıntılar netleşir erken o paranın promosyon tutarından düşürüleceği öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Geçtiğimiz günlerde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir konuya değindi. Kamu bankalarının emekli vatandaşlara 8 ila 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını duyuran Erdoğan’ın bu haber, büyük bir coşkuyla karşılanırken promosyonların ayrıntıları netleşti.

yeni-proje-9-002.jpg

EMEKLİ PROMOSYONLARINDA HEYECANLANDIRAN ADIM

Promosyonlara ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlarımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkaracağız. İlk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesini başlatmıştık. Kamu bankaları bu yılki promosyon ödemelerini 8 bin ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum" açıklamasını yapmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" dedi.

yeni-proje-10-002.jpg

BEKLENMEDİK BİR AYRINTI ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Alaattin Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda söz konusu emekli promosyonlarına değindi. Söylenen tutarların brüt olduğunu ifade eden Aktaş, “Emeklinin daha önce aldığı promosyonun (geçen süreye göre) bir kısmı düşülüp kalan tutar ödenecek” açıklamasını yaptı.

Alaattin Aktaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yılların banka promosyonuna yeni gibi sarılmak! Akla "Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış" sözü geliyor. Üstelik söylenen tutarlar da brüt. Emeklinin daha önce aldığı promosyonun (geçen süreye göre) bir kısmı düşülüp kalan tutar ödenecek.

Peki bu konuda kamu bankaları adına karar almak, özel bankalara da parmak sallamak! Kamu bankalarının arkasında dağ(!) gibi Hazine var, hem onlar milyonlarca dolar kredi açıp geri almama konusunda bile uzman. Emekli promosyonu ne ki? Özel bankaların da hayır diyecek hali yok. Ne güzel, her şey talimatla!”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN