Erdoğan emeklileri üzmüştü ama! Paranın patronundan emeklileri heyecanlandıran açıklama: Enflasyonun iki katı...

Erdoğan emeklileri üzmüştü ama! Paranın patronundan emeklileri heyecanlandıran açıklama: Enflasyonun iki katı...

Son dakika haberi... Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammı ile ilgili sevindiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından emeklilere ek zam yapılmayacağını söylemesinin ardından gözler kulislere çevrildi. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?' sorularını araştırırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten güzel haber geldi. Enflasyonun iki katı oranında zam yapılacak! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından emeklilere tek seferlik 5 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini söyledi. Emekliler gelen haberle hüsrana uğrarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten heyecanlandıran haber geldi. Katıldığı canlı yayında emekli maaşı zammı ile ilgili önemli bilgiler veren Bakan Şimşek, milyonlarca emekliye güzel haberi duyurdu. Paranın patronundan emeklileri heyecanlandıran açıklama. Emekliler bu haberler bayram edecek! Enflasyonun iki katı zam yapılacak! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

BAKAN ŞİMŞEK'TEN EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRAN HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında emeklilere 5 bin TL'lik bayram ikramiyesinin verileceğini ancak bunu tek seferlik olduğunu belirtti. Aynı zamanda yıl sonu emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili konuşan Bakan Şimşek güzel haberi verdi. 'Enflasyon ne zaman düşecek?' sorusuna yanıt veren Şimşek, "Eğer iyi bir hikayeniz varsa o zaman ilgi oluyor. Biz bu programın erken aşaması hatta geçiş dönemindeyiz. Biz hep şeffaf olduk. Dezenflasyon programa güçlü bir geçiş için bir süre öngörüyoruz. Önümüzdeki yılın ikinci yarısında etkilerini göreceğiz. Bugün aldığımız tedbirler aylar sonra kendisini gösterecek." dedi.

ghhggh-2023-10-10t143724-430.jpg

Bakan Şimşek, bu mesajı ile yeni emekli maaşı zamlarının eskisi gibi enflasyonun altında kalmayacağını ve emekli maaşlarına enflasyonun iki katı zam yapılacağının altını çizdi.

ENFLASYONUN İKİ KATI ZAM YAPILACAK!

Yıl sonunda emekli maaşı zammına enflasyonun iki katı zam yapılacağını belirten Bakan Şimşek, "Dün bütçe imkanlarını sonuna kadar zorladık. Tek seferlik bir ödeme kararlaştırdık. Emeklilerimiz için tüm çalışanlar için sözümüz var; hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecekler. Onun ötesinde refahtan pay alınması şartlarımızı giderek zorladık. En düşük emekli maaşı Aralık 2022'de 3500 liraydı, bugün 7500 lira. Enflasyon yüzde 65 bile olsa enflasyonun iki katı oransal artıştan söz ediyoruz. Aynı konuda memurlar için en düşük memur maaşı bu sene yine manşet enflasyonun en az iki katı arttı. Reel olarak büyümesi bu sene toplumun tüm kesimlerine reel olarak çok büyük artışlar verdik. Emeklilerimizi önceliklendireceğiz. Enflasyonu kalıcı şekilde tek haneye indireceksek, gelirler politikasının o hedeflere uyumlu olması lazım. Emekli maaşları rutin yıl başında adım atılacak." ifadelerini kullandı.

gfgf-84.jpg

EMEKLİYE EK ZAM VAR MI?

Emeklilere ek zam beklentileri gündemde yer alıyordu. 9 Ekim tarihli Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Türkiye büyüdükçe güçlendikçe zenginleştikçe ortaya çıkan kaynağı milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN