Erhan Usta Merkez Bankası'nın 3 kere atıp sildiği tweete dikkat çekti

Erhan Usta Merkez Bankası'nın 3 kere atıp sildiği tweete dikkat çekti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta bugün Merkez Bankası ile ilgili ilginç bir tweet attı. Merkez Bankası'nın para ve banka istatistikleri ile ilgili bir tweeti silip 3 kez yeniden attığını iddia etti.

Erhan Usta, ekran görüntüleriyle birlikte, "Merkez Bankası bugün 1,5 saat içinde, aynı konuyla ilgili üç defa twit attı sildi, twit attı sildi. Ehil olmayanları iş başına getirirseniz olacağı budur. Türkiye’nin en güzide kurumunu ne hale getirdiniz! Hesap ver @sahapkavcioglu" şeklinde tweet attı.

YÜKSEK FAİZİN DE YÜKSEK ENFLASYONUN DA SEBEBİ KÖTÜ YÖNETİMDİR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararının teknik değil siyasi bir karar olduğunu öne sürdü.

erhan-usta

‘DEFALARCA YAŞADIK’

Merkez Bankası dün yaptığı açıklamada politika faizini yüzde 19’dan yüzde 18’e indirdi. TCBM'nin açıklamasından sonra sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Usta, “Merkez Bankası’nın 100 baz puan faiz indirim kararı teknik bir karar değil, siyasi bir karardır. Talimatla faiz düşürülmesinin acı bedelini daha önce çok defa yaşadık. Yüksek faizin de yüksek enflasyonun da sebebi kötü yönetimdir” dedi.

‘NE HALE GETİRDİNİZ?’

“Türkiye’nin en güzide kurumunu ne hale getirdiniz” diyen Usta, “‘Ben ekonomistim’ dedi. 2 yılda; 3 Merkez Bankası Başkanı, 1 Hazine ve Maliye Bakanı, 1 Varlık Fonu Genel Müdürü, 2 Borsa İstanbul Genel Müdürü, 4 TÜİK Başkanı değiştirdi. Yeni Merkez Bankası Başkanı da koltuğundan olmamak için faiz düşürdü. Dolar 8.80 TL oldu” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN