Eris varyantı borsayı vurdu

Eris varyantı borsayı vurdu

Türkiye'de Covid-19'un Eris varyantının görülmesi, borsada ulaştırma ve turizm endekslerinin düşmesine neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri ise değer kazanarak artışa geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Türkiye'de Covid-19'un Eris varyantının dokuz kişide görüldüğünü açıkladı. Bu gelişme, borsada etkisini gösterdi.

Ekonomi kaynaklarına göre, yeni kısıtlamaların gelme ihtimaline karşın ulaştırma endeksi yüzde üç, turizm endeksi yüzde bir değer kaybetti. Sağlık harcamalarının artacağı gerekçesiyle de sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri yaklaşık yüzde 10 yükselerek tavan yaptı.

13.jpg

Ekonomim’e konuşan Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Koca’nın Eris varyantı açıklamasının piyasaların ‘flashback’ yapmasına neden olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Son günlerde yeni Covid varyantlarına dair bazı ülkelerden haberler takip ediyorduk. Bu sabah itibarıyla da Koca’nın yurt dışı temaslı dokuz vatandaşımızda Eris varyantına rastlandığına dair açıklaması piyasaların yakın geçmişe flashback yapmasına neden oldu. Bu kapsamda ilk akla gelen sektörler ‘sağlık hizmetleri’ ve ‘ulaştırma’ oldu.

Sağlık hizmetleri sektöründeki şirketlerin hisseleri; olası yeni bir salgında bu şirketlerin gelirlerinde yaşanması muhtemel artışla pozitif yönde ayrışırken, ulaştırma sektöründeki şirketlerin hisseleriyse salgına karşı uçuşların kısıtlanabileceği endişeleriyle negatif yönde etkilendi. Birçok sektör endeksinde de oynaklıklar oluşurken, şu sıralar endeksin ilk şoku atlatmaya başladığını görmekteyiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN