Et yiyemeyen onu yiyordu, şimdi kimse alamıyor! Fiyatlar bir uçtu pir uçtu: Etiketi gören arkasına bile bakmıyor

Et yiyemeyen onu yiyordu, şimdi kimse alamıyor! Fiyatlar bir uçtu pir uçtu: Etiketi gören arkasına bile bakmıyor

Son zamanlarda et fiyatlarındaki artış devam ederken, eskiden et yiyemeyenin yöneldiği o besin fiyatıyla kırmızı eti aratmaz hale geldi. Fiyatlar bir uçtu pir uçtu. Artık etiketi gören arkasına bile bakmıyor...

Son dönemlerde et fiyatlarındaki artış herkesin gündeminde. Önceden herkesin az çok yiyebildiği etin fiyatı artık ulaşılması zor seviyelere çıktı. Et fiyatları altınla yarışır hale gelirken, eskiden ete alternatif olarak tüketilen ciğer de fiyat artışından etkilendi.

FİYAT ARTIŞININ NEDENİ MALİYET VE TALEP ARASINDAKİ DENGESİZLİK

Ciğer fiyatlarında yaşanan artış resmen dudak uçuklatır seviyeye gelirken, artışın nedeni olarak maliyetler ve arz talep dengesizliği gösteriliyor.

Şanlıurfa’da ciğerci esnafı olan Mustafa Paf, halkın alım gücünün düştüğünü ve esnafın da zor durumda olduğunu belirterek, ‘‘Sakatata gelen zamların ardından işlerimiz bir düşüşe girdi. Etin kilosu 280 TL oldu, ciğerin kilosunu ise 380 TL'ye çıkardılar. Bu zamlardan aşırı derecede rahatsızız. Ete ve sakatata gelen zamlardan sonra ciğere ve kebaplara da zam geldi. Bir porsiyon kebap 170 TL oldu, bir porsiyon ciğer 140 TL oldu ve kuşbaşı 200 TL oldu. Bu demek oluyor ki porsiyon başına 60-70 TL zam geldi. Bu zam ise yüz de 100'lük bir zam oldu. Devletin bu konuda ne gerekiyorsa yapmasını istiyoruz. Bu zamlar, halkımızın alım gücünü düşürüyor ve esnafımızı zor durumda bırakıyor’’ ifadelerini kullandı.

ciger-fiyatlari-1.jpg

Bir başka ciğerci esnafı Süleyman İzol’sa fiyatların et fiyatlarını solladığını söyleyerek, ‘‘Bizim sakatat sektöründe her hafta bir zam uygulanıyor. Bundan önce sakatat fiyatları et fiyatlarının oldukça altındaydı. Şu anda sakatat fiyatları et fiyatlarının üzerine çıktı. Şu anda bir ciğerin kilosu en düşüğü 350 TL. Bu durum yabancı ve yerli müşterilerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Müşterilerimiz nadiren geliyorlar. Şu an etin kilosu 300 TL, sakatatın kilosu ise 350 TL. Bu durumda sakatat fiyatları et fiyatlarını geçmiş durumda oldu’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN