Ev hanımıyım gelirim yok diyenlere destek ödemesi... Dar gelirli aileler için devlet harekete geçti! Her ay karşılıksız 1100 lira ödenecek! Yardım başvurusunu hemen yapın

Ev hanımıyım gelirim yok diyenlere destek ödemesi... Dar gelirli aileler için devlet harekete geçti! Her ay karşılıksız 1100 lira ödenecek! Yardım başvurusunu hemen yapın

Devlet dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Dar gelirli ailelerde çalışmayan veya sigortası olmayan ev hanımlarına 500 ila 1100 TL arasında sosyal yardım ödemesi yapılacak. Çocuğu olan ve herhangi bir yerden geliri olmayan ev hanımlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aracı Belediyelerce sosyal yardım parası verilecek. Peki, sosyal yardım parası almak için nereye başvurulur? Sosyal yardım almak için gerekli şartlar neler? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev hanımlarına verilecek olan sosyal yardıma dair detaylar…

Çalışmayan ya da sigortasız olan ev hanımlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde belediyeler tarafından PTT aracılığıyla her ay karşılıksız olarak 500 lira ila 1100 lira arasında sosyal yardım yapılıyor. PTT ev hanımlarına para yardımı adı altında gerçekleştirilen bu sosyal yardım ödemeleri her ay gerçekleştiriliyor.

Fakat bakanlık tarafından verilen bu yardımlar için belirlenmiş olan başvuru şartları bulunuyor. Bu şartları sağlayan kişi ve kişilere yardım parası veriliyor. En önemli şartlardan birisi de çocuklu annelerin sigortası yani herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmaması durumu olumlu nitelik olarak görülüyor.

Sosyal Yardım

 Ev Hanımlarına 500 TL Sosyal Yardım Başvurusu

Devlet kurum ve kuruluşlarıyla beraber belediyeler tarafından yapılan çocuklu ev hanımlarına yardım projesi hız kesmeden devam ediyor. İlk önce size en yakın hizmet binasına fiziki müracaat yaparak size verilen başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurmanı gerekiyor. Bunun ardından sosyal yardım parası alabilmeniz için süreç başlıyor.

Sigortası olmayan Ev Hanımlarına 1100 TL Sosyal Yardım!

Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan çocuklu ve sigortasız ev hanımlarına da devlet tarafından yardımlar yapılıyor. Valilikler, Kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından yapılan bu yardımlar, gıda, giyim, eşya ve yakacak yardımı olarak vatandaşlara veriliyor.

Herhangi bir işte sigortasız olarak çalışan veya çalışmayan ya da iş arayanlarla geliri olmayan çocuklu ve sigortasız ev hanımları, bulundukları ildeki kurumların hizmet binalarına fiziki müracaat yaparak 500 TL yardım başvurusu formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurması gerekiyor. Yalnızca başvuran kişinin değil aile üyelerinin de belirlenen şartları karşılamaları gerekiyor.

Sosyal Yardım

2022 Ev Hanımlarına Sosyal Yardım Başvurusu Nereden Yapılır?

Çocuğu olan ev hanımları için devlet tarafından verilecek olan sosyal yardım için başvuru yapmak için pek çok yol bulunuyor. E-devlet sistemi üzerinden de bu yardımda başvuru yapmak mümkün.

İlk önce w-devlet hesabına giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet sayfasına gidilmesi gerekiyor. Burada sayfa içinde bulunan Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu ibaresine tıklayın. Ekrana gelen formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanızın ardından Başvur seçeneğine tıklayın. Bu işlemlerin ardından sadece geri dönüş yapılmasını beklemeniz gerekiyor.

Ev Hanımlarına Sosyal Yardım İçin Gerekli Şartlar Neler?

Ev hanımlarına devlet tarafından verilecek olan sosyal yardım için belirlenen şartlar ise:

• Türk vatandaşı olmak

• Herhangi bir işte çalışmamak veya bir yerden gelir sahibi olmamak

• Sosyal güvenceye sahip olmamak

• Hane geliri muhtaçlık sınırının altında olmak

• Çocuk sahibi olmak

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN