Ev hanımlarına emeklilik müjdesi kapıda! Evlilik şartı yok: Yarısından fazlasını devlet ödeyecek

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi kapıda! Evlilik şartı yok: Yarısından fazlasını devlet ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ev hanımlarına müjdeli haber geldi. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarına emeklilik fırsatı sunulurken 6 Haziran tarihinde yapılan toplantıda ev hanımlarının nasıl emekli olacağı duyuruldu. İşte yarısını devlet ödeyecek.

Kabine Toplantısı sonrasında ev hanımlarına özel emeklilik güvencesi sağlanacağı belirtildi. Tek haneli rakama düşürülmesi için atılacak adımlar açıklandı. Gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi müjdeleri verilirken ev hanımlarına emeklilik fırsatı sunuldu.

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, katıldığı canlı yayın programında isteğe bağlı sigortadan bahsetti. İş yerlerinde çalışmayan kadınlarımız evlerinde çocuk yetiştirirken isteğe bağlı sigorta üzerinde isteğe bağlı prim ödeme kolaylığı sağlandı. Kişilerin isteğe bağlı sigortalılığın belli şart ve koşulların olduğu söyleyen uzman isim tüm verileri açıkladı.

ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta

İSTEĞE BAĞLI SİGORTADA DOĞUM BORÇLANMASI

Ev hanımlarının emekli olması için doğum borçlanması fırsatı sunulurken gün sayılarının ileri çekildi. Sosyal güvenlik sisteminde çocuk sayısına göre farklılık gösterirken her biri için 720 gün borçlanma miktarı verildiği söylenirken 3 çocuklu bir kadının borçlanmak şartıyla hızlı ve erken yaşta az prim ödeyerek emekli olma imkanı devreye girdiği müjdesi verildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN