Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Bakan Özhaseki açıkladı: 81 ilde ev sahibi olmanızı sağlayacak arsa satışları başlıyor

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Bakan Özhaseki açıkladı: 81 ilde ev sahibi olmanızı sağlayacak arsa satışları başlıyor

Kendi evinin sahibi olmak isteyenlere müjde! Bakan Özhaseki yeni kampanyayı duyurarak 81 ilde çalışmaların başlayacağını açıkladı. İşte, ev sahibi olmak isteyenlerin beklediği o fırsat...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada, kendi evinin sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürecek müjdeyi verdi. Bakan Özhaseki, devlet arazilerinde tarama çalışmalarının başladığı ve kısa süre içinde arazilerin satışa çıkarılacağını belirtti. Ayrıca bu adımın ev fiyatlarında da ciddi düşüşe neden olacağını da aktardı.

ARTAN KONUT FİYATLARINA YENİ ÇÖZÜM

Bakan Özhaseki yaptığı açıklamasında, özellikle büyük şehirlerde artış gösteren kira ve ev fiyatlarının ortaya çıkardığı soruna dikkat çekti. Yeni evlenecekler, öğrenciler ve tayini çıkan memurlar gibi birçok kişinin artan fiyatlardan dolayı ev sahibi olamadığını belirten Özhaseki, bu soruna çözüm bulmak için devlet arazilerinin satışa çıkacağını belirtti.

c-h-5-ic.jpg

Fiyatlardaki artışın nedenlerine de dikkat çeken Bakan Özhaseki, pandemi ve tedarik zincirinin bozulması gibi etkenlerin ev fiyatlarında artışa neden olduğuna değindi. Aynı zamanda Ukrayna savası ve sonrasında yaşanan deprem felaketinin de piyasayı etkilediğini belirtti. Söz konusu faktörlerin birleşmesiyle birlikte birçok kişinin ev sahibi olamama sorunu yaşadığını aktardı.

Bakan Özhaseki'nin yaptığı açıklama, ev sahibi olmak isteyen birçok kişi için umut ışığı oldu. Devlet arazilerinin uygun fiyatlar ile satışa sunulması, ev fiyatlarının düşmesini ve böylelikle birçok kişinin konut sahibi olmasına imkan sağlayacak gibi duruyor. Ayrıca bu gelişmeler, özellikle büyük şehirlerde yaşanan konut sorununa da çözüm olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN