Ev sahipleri dikkat! Sokak sokak tüm evler incelenecek: Bunu yapan kişilere para cezasında af yok

Ev sahipleri dikkat! Sokak sokak tüm evler incelenecek: Bunu yapan kişilere para cezasında af yok

Son yılların en çok gündemde yer alan konulardan birisi kira ve ev fiyatları oldu. Bu kez ev sahipleri cezadan kaçamayacak. Fahiş fiyata satan ve kiralayanlar didik didik aranacak. Bunu yapanlara ise para cezası kesilecek. İşte tüm detaylar...

Konut fiyatlarındaki artışla beraber kira sorunları günden güne büyüyor. Sorunları ortadan kaldıracak uyarı ev sahiplerine yapıldı. Sokak sokak tüm evler incelenecek. Bunu yapan kişilere ise para cezası kesilecek.

KİRA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kiralık konut fiyatlarındaki artış birçok sorunu da beraberinde getirdi. Kira tartışmaları günden güne büyürken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olaya el attı. Gayrimenkul Değer Merkezi kurularak, fahiş fiyatların önüne geçilmesi hedefleniyor.

167-0732793827.jpg

SİSTEM DETAYLARI

Ülke genelinde geçerli olan uygulamada bütün sokakların tek tek gezilmesi düşünülüyor. Konut fiyatları incelenerek adil olan fiyat belirlenecek. Bu sistem sayesinde evin değerini düşük göstererek vergi kayıplarının önüne geçilmesi, evin fiyatını yüksek göstererek vatandaşın mağdur olması engellenecek.

Show Haber'de konuşan Emlakçı Serap Aytekin sistem hakkında bilgilerini paylaştı. Taşınmaza ilk başta değer biçileceğini söyleyerek, bu değer taşınmazın satış fiyatı olacağını belirtti. Fiyatta her hangi bir değişikliğin yapılması halinde uyarılacak ve işlem başlatılacak.

fahis-fiyatlar-dikkat-cekince-kira-ilanlari-karaborsaya-dustu.webp

UYMAYANLARA PARA CEZASI KESİLECEK

Gayrimenkullerde yapılan fahiş fiyat artışlarıyla birlikte para cezası gelecek. Cezaların caydırıcı olması beklenirken, denetleme mekanizmasının olduğunu ifade etti. Uygulama kapsamında tapı alım - satım işlemlerinde vergi kaçırma gibi durumların da tarihe karışması öngörülüyor. Uygulama sayesinde vatandaş da kazanacak devlette.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN